Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ulovlig?

Hey…. Jeg er en 13-årig pige.

Min kæreste har spurgt mig og sex.

Jeg har sagt ja, men er det ulovlig?

Han vil os alt inde for sex også ting jeg ikke vil.

De ting jeg ikke vil har jeg sagt ja til.

Han er 15 og jeg er 13.

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej
Det er ikke ulovligt for to personer under 15 eller personer der er 15+ at have samleje sammen, men alt er andet er dsv. ikke lovligt. Hvis du nu beslutter dig for det alligevel, (hvilket jeg ikke råder til) så fortæl ham ærligt hvad du gerne vil og hvad du ikke har lyst til. I er jo kærester så jeg er sikker på at han vil have forståelse.
HUSK ALTID KUN AT GØRE NOGET DU SELV HAR LYST TIL!!!
Hilsen mig 🙂

  • Anonym, Dreng, 18 år

Du skal IKKE have sex med ham, hvis du ikke har lyst! Seriøst, det skal du virkelig ikke! Og når du siger nej, må han bare respektere det. Det er DIN krop, og det er DIG, og kun DIG, der bestemmer over den og ved hvor grænsen går.

  • Emma, Pige, 14 år

Hej pige på 13

Den seksuelle lavalder er jo på de 15 år. Så ham din kæreste må godt dyrke sex, men det må du ikke endnu ifølge loven. En der er over 15 må heller ikke have sex med en der er under 15.

Jeg synes i skal vente til at du er fyldt 15, så i ikke overtræder loven. Du skal altså heller ikke sige ja til noget du ikke vil aldrig, men slet ikke når det kommer til sex. Det skal være en dejlig oplevelse for begge parter.

Mit bedste råd til dig er at du tager dig en snak med din fyr omkring det. Fordi han er jo ikke dum, han kender loven, men har måske bare lige brug for at få det af vide igen. Jeg er sikker på han nok også ville kunne forstå det osv.

Hilsen pigen på 14.

  • Pigen på 14, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat