Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

skal jeg sige det…..

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg tror ikke dine forældre ville reagere vildt, sex er en normal del af livet.

Hvem ved, det kan være at en af dine forældre også havde sex da de var 13, og ved hvordan du har det.

Jeg syntes bare du skal sige det.

Held og Lykke 😉

  • Sch, Dreng, 15 år

Hey du! Det lyder dejligt! Fint at du har en kæreste…. Jeg tænker på at hvis du har et godt forhold til mor og ofte kan tale med hende om sex og drenge kan du godt men man behøver altså ikke sige det for sex er også en meget personlig ting at have så jeg synes ikke du skal … hvis du ikke føler for det

  • Kh Sara, Pige, 14 år

Tillykke med din første gang. Som mor til en datter på vej til 2 år, vil jeg forvente at det vil ske. Du trods alt det man kalder en ung voksen. På et tidspunkt vil du have sex, som mor vil jeg håbe på min datter venter til hun føler sig klar, og ikke gør det pga pres. Jeg ser helst hun er fyldt mindst 14, men kommer hun som 13 årig og siger, at hun har haft sex, så bryder min verden ikke sammen. Medmindre han er noget ældre, dvs 15 eller ældre.

Jeg vil gerne have min datter kommer til mig. Hun er lit ansvar, og jeg vil gerne forberede hende, og hjælpe hende med at blive rigtig klar til den del, også selvom det måske lyder akavet.

Måske din mor har det på samme måde. Har I før talt om sex? Hvor åbent taler I om det? Har hun sagt noget om forventninger til dig?

Nu nævner du intet om alderen på din kæreste, men jeg tænker at din mor ikke er dum, og godt ved det nok snart vil ske.

Jeg synes sagtens du kan fortælle hende det. Du kan fx sige “Mor jeg har haft min første gang”. Så er den åben og i kan snakke om det.

Hvis du tror hun kan blive sur, så skal du måske ikke sige det. Men måske tale med en veninde om det?

Håber sæt det her kan hjælpe dig. 😊

  • A, Pige, 22 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat