Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Onani

Hej, Jeg er en pige på 13,

her for tiden har jeg onaneret meget,

og jeg føler mig altid mega klam efter

men jeg bliver stadig ved,

jeg vil gerne stoppe men finder altid mig selv gøre det igen.

Hvordan kan jeg stoppe?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Synes ikke du behøver stoppe. Det er fuldstændig normalt at onanere og jeg gør det selv meget og er ikke flov ved det. Jo da jeg begyndte omkring 11-års alderen havde jeg også dårlig samvittighed fordi jeg tænkte det var forkert og røre sig selv de forbudte steder. Men nu ved jeg det er helt normalt og at alle gør det og jeg snakker endda med et par veninder omkring det. Det er godt at lære sig selv og kende og kroppen har brug for for en god orgasme, så slapper man så dejligt af. Så bliv du bare ved, du skal bestemt ikke føle dig klam.

  • Julie, Pige, 14 år

Jeg har haft det på nøjagtig samme måde som dig. Hver dag når jeg kommer hjem fra skole (når vi altså skal i skole) ser jeg lige pigeporno en halv time og onanerer til. Jeg har haft vildt dårlig samvittighed over det og ville gerne stoppe. Men så kom jeg heldigvis til at snakke med to veninder om det en dag hvor vi virklig fortalte hemligheder til hinanden og de fortalte de også onanerer efter skole. Jeg blev sygt glad over jeg ikke er alene om det og nu gør jeg det faktisk uden og få dårlig samvittighed. Det hjælper og få snakket med nogen.

  • just helping, Pige, 13 år

Hey der er ingen grund til at føle skam, det er der mange der gør efter. Men jeg kan fortælle dig at størstedelen på din alder nok også gør det. Det sundt for din krop og dig selv at du lærer hvordan det fungerer :). Så bare gør det når du har lyst, det er normalt for os mennesker.

  • Anonym, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat