Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mine veninder og drenge

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

1. Du behøver hverken at snave eller fået finger osv.
2. Vent med ting indtil DU er klar.
Der er lige meget hvor gamle du er eller bliver. Der er intet galt med dig❤️
75% af min klasse har ikke kysset nogle og jeg går i 9 og er 15.
Det eneste jeg har at sige til dig er gør det når det føles rigtigt.

  • Rw, Pige, 15 år

Girl det er helt normalt ikke at gøre nogen af de ting i din alder! Bare fordi at dine venner gør det vil ikke sige at du skal føle dig presset til at gøre det selv. Det er en virkelig dårlig idé at tvinge sig selv til at blive moden hurtigere og gøre ting bare fordi veninderne gør det, du vil bare fortryde at du ikke nød din ungdom i dit eget tempo. Bare tag det i dit tempo og ikke tænk på hvad dine venner gør anderledes<3

  • Mig, Non-binær, 16 år

Hej, jeg har det på samme måde, bare omvendt. Jeg er 12 år gammel, har fået finger, snavet, sendt rb til ret mange osv. men dog er jeg den eneste fra min klasse der har det. Jeg er også mere udviklet end de andre men alligevel tænker jeg ogs bare nogen gange “Hvorfor mig?” Man ved ik hvorfor det lige er en der ik er helt som de andre. Men tænkt på det som om du bare, ja ligesom er dig selv! Du skal være dig selv selvom de andre er foran med det der! Gør det når DU er klar!
Kh migg

  • Mig, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat