Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

For tidligt? Første gang

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Vis i begge er 13 så er det lovligt

  • Anonym, 16 år

Det med at man ska være 15 år før man har sex osv. det er mest for at beskytte børn, der sker jo ikke noget hvis man gør det inden, og er jo ingen som kontrollerer det heller. Men det er en meget personlig ting, og der er ikke noget “rigtigt” tidspunkt, det kommer an på hvornår man selv føler sig klar og har lyst, både fysisk og psykisk. Der er også stor forskel hvor moden man er, en på 13 ka sagtens være mere moden end en på 25, så bare gør det når du har lyst, uden at sammenligne dig med andre, hvornår de har sex første gang osv.

  • Anonym, Dreng, 18 år

Jeg er helt enig med dem der siger at det er vidt forskelligt hvornår man er klar. Jeg er 15 nu men da jeg var 13 følte jeg mig faktisk klar. Jeg var begyndt og lege med mig selv og kigge meget på nettet og sådan og jeg ville gerne igang. Men drengene på mon alder var alt for små og umodne og de fes bare rundt og spilede fodbold. Og de ældre drenge så desværre ikke rigtig til min side. Så jeg snakkede med en veninde om det og så gik vi igang sammen. Alene det at dele det med nogen var skønt, så gjorde det faktisk ikke noget det var en med samme køn. Nu er jeg 15 og drengene er blevet mere modne og jeg har lige mistet min mødom til en dreng. Jeg er lidt overrasket du har en ven 13 – jeg tror aldrig jeg har mødt en 13årig dreng der var klar, men det er kun fint for dig. Mærk efter, og er I begge klar er det bare fint.

  • anonym pige på 15, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat