Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvordan får jeg god selvtillid?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej du!
Har selv været der engang. Det er aldrig sjovt, at føle at man er dårligere til ting end andre.
Hvad jeg gjorde var, at sætte små udfordringer for mig selv. Dette kunne f.eks. være at række hånden op mindst én gang hver lektion.
Det at man laver små udfordringer for en selv, kan hjælpe en på vej. Hver gang du klarer en af udfordringer skal du give dig selv “et klap på skulderen”.
En anden ting, som vidst allerede er blevet nævnt, er “fake it till’ you make it” metoden.
Hvis man faker at have det største ego og meget selvtillid, så ender man ofte med rent faktisk at få lige netop dette. Det hjælper ofte!

  • Olliyard, Dreng, 17 år

Hej med dig
Jeg synes, du lyder som en rigtig flink fyr, og du skal bare tro på dig selv.
En god ting kan være, at eksperimentere og prøve nogle forskellige fritidsaktiviteter. Igennem dem kan man få flere venner, blive god til en ting, udfordre sig selv og have det sjovt på samme tid.
Det lyder som om, du faktisk har haft gang i mange sjove ting. Nogle af dem, kan du måske tage op igen. Det gør jo ikke noget, at du er faldet lidt tilbage pga. din sygdom, du skal bare op på hesten igen.
Personligt havde jeg heller ikke særlig meget selvtillid i folkeskolen. Jeg havde to tætte venner, og gik ikke rigtig til noget, da skolen betød meget for mig dengang.
Så startede jeg til klaver og sangundervisning og fandt ud af, at jeg faktisk er rigtig rytmisk begavet, og det er sjovt!
Jeg kan varmt anbefale musik og at spille sammen med andre. Man kan komme ud med frustrationer eller hygge sig med andre, og så kan man grine til det gør ondt i maven.
Jeg håber, du finder ud af noget, og får det bedre med dig selv, for det fortjæner du.
Hilsen mig:)

  • Held og lykke, 17 år

Hej
Husk på, at man ikke bare nødvendigvis er god til noget med det samme. Dem, der er gode til noget, har ofte øvet sig længe, hvilket du sikkert også have, dengang du var målmand eller med at trylle, før du ikke fik holdt det ved lige. Det handler heller ikke om at lave ting, fordi man er god til det, men fordi man kan lide det. Prøv at finde en hobby, som du synes er sjov, så bliver du sikkert god til det!
Personligt har jeg selv haft mange selvtillids- og selværdsproblemer, men da jeg begyndte at “dyrke” min interesse meget og derved møde venner gennem min hobby, hjalp det rigtig meget.
Håber du finder ud af noget og får det bedre med dig selv.

  • Anonymt Brugernavn, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat