Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kina

Hej,

Jeg er 12 og kineser.

De fleste af mine “venner”

laver jokes med at jeg spiser hunde

og at jeg har små øjne.

Jeg prøver bare at sige “fuck det”

men det er lidt svært

når man er den eneste Asiat i ens klasse,

hvad skal jeg gøre?

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Jeg håber det er ment som en joke for ellers er det fuldstændig uacceptabelt det vil jeg gerne understrege ingen skal blive drillet på baggrund af hvordan man ser ud eller hvor man kommer fra. Sig det til en lærer hvis de fortsætter. Mvh

  • Anonym, Dreng, 14 år

Hey dig,
er selv kineser og har selv haft “the struggle”. Det pisser mig stadig af, men jo ældre du bliver jo nemmere er det. Det kommer aldrig til at stoppe, måske i din klasse, men ikke udenfor og jeg har lært at accepterer det og joke med, for det er nogen gange bare det nemmeste. Det jo aldrig sjovt at blive udstillet konstant, men jeg er nu vokset op stolt af at være kineser og endda disser dansker hele tiden, lad os nu bare sige at jeg er klassens største racist mod dansker nu:)
det skal nok blive nemmere når du bliver ældre<3

  • kineser, Pige, 16 år

aww…. det lyder nederen. Men det er da også mega tarveligt og uacceptabelt. Tag fat i en lærer, og fortæl om problemet. Hvis du ikke vil have at det skal være en stor ting hvor alle for af vide hvordan du har så bare bede dem om at fx. have en snak i klassen om diskrimination på baggrund af etnicitet eller lign. 🙂

Kh Miiiiig

  • Heeeey, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Oplever du racisme eller forskelsbehandling?

Racisme er, når der bliver gjort forskel på mennesker, fx på grund af deres hudfarve eller hvor de eller deres familie kommer fra.

Nogle børn og unge fortæller, at de bliver drillet med deres hudfarve og udseende, eller at de ofte hører racistiske jokes. De får måske at vide, at det bare er for sjov. Men det er ikke altid, at det opleves sjovt for dem, som det går ud over.

Det er vigtigt, du ikke går alene med det. Racisme og forskelsbehandling er ikke okay, og du har ret til at sige fra og få hjælp fra en voksen.

Klik dig videre på siden her, og få gode råd til, hvad du kan gøre, og viden om dine rettigheder.

Du har ret til beskyttelse mod racisme

Uanset hvordan du ser ud, hvad du tror på, eller hvor du kommer fra, så har du de samme rettigheder som alle andre børn og unge.

Du har ret til at få hjælp, hvis nogen driller eller nedgør dig på grund af dit køn, udseende, seksualitet, religion, hudfarve eller andet.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat