Brev

ven mobber

hej jeg er ordblind

og min venner bliver hved med

at mobbe mig med det

ved ikke hvordan jeg for dem til at stoppe.

De gider ik stop

og de bliver hved med at grine af mig

syntes ik det er sjovt.

Så hvordan for man sine venner til

at stop med at drille en.

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej…

Det er selvfølgelig aldrig sjovt at blive mobbet, men du kan bare tænke på:

1. Dem der mobber dig gør det fordi de er usikre på dem selv, og det går ud over dig…
2. De vil gerne være lige så god som dig.

Men du kan altid fortælle en voksen eller en rigtigt god ven det, eller sige det til dine forældre så kan de sikkert hjælpe dig.

håber det var svar nok 🙂

Med venlig hilsen

En pige på 12 år fra Aalborg

  • Pige på 12 år, Pige, 12 år

du han 1 sige det til en vokesen du har tillid til eller også vi det ikke stop dem sår prøve og engroer det for det er kun sjovet af mobbe vi offer bliver kend af det. husk lige de gør det nog fordi de selv har poblimer

  • 11 år pige som har haft samme poblim, Pige, 11 år

Hej
Det er virkelig irriterende jeg er også ordblind så Kender det godt jeg sagde det til min lærer og forældre det hjælp mig meget så prøv det❤️
Vis det ikke hjælper så prøv at sige det til dem🫶🏻

Kærlig hilsen pige på 12-13

  • C, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat