Brev

Udstillet

Jeg har på snapchat lavet en vlog på min ms
og der er så en af mine gamle veninder
der har lavet en ret grov parodi på den

og jeg blev ret “ked af det” over det
og jeg vil gerne tage den med hende

men ved ikke om det er det forkerte

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Kære pige på 13…

Jeg ville ignorere det…. Hvis hun alligevel ikke mente noget med det og det ikke er noget nogle hænger dig ud over så er det ret ligegyldigt…
Tænk på det på den måde at hun bare har været lidt barnlig og gjordt noget dumt… Så længe du ved hun ikke mente noget ondt med det så er det lidt ligemeget 🙂
Held og Lykke

  • DenPeacePerson, Pige, 12 år

du skal tage den med hende, for det er ikke okay. Men det er også vigtigt at du er selvkritisk overfor dig og din blog. Og hvis du synes at den er mega fed, skal du holde fast i det for fanden. Hun er sikkert misundelig og synes at du er f……. sej, men ikke tør indrømme det, eller også er hun så usikker på sig selv at hun føler at der er en grund til at trampe på alle andre. Lad være med at blive på virket af hende, men tal i stedet om det med hende, og hvorfor hun overhovedet gør det.

  • pigen som håber du får en snak med hende, 14 år

hej vi er to piger på 13
vi synes selvfølgelig du skal tage en snak med hende ansigt til ansigt. Du kan spørge hvorfor hun gjorde det og sige til hende at du blev ked af det og forklare hvordan det føles. Hvis hun ikke forstår det og ikke vil snakke om det så lad det ligge, men hvis hun gør det igen så snak med en lære eller en anden voksen.

  • KH pigerne //, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat