Brev

taler forkert

hej læser!

jeg hedder X og er næsten 13

jeg kommer fra udlandet

og har boet i danmark 10 år

vær gang jeg taler til mine venner

føler jeg som om jeg mumler

jeg har fået en talepædagog

og føler mig jeg blir lavet sjov

hvordan jeg taler osv

har nogle gode tips hvad jeg skulle gøre?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

kære pige på 13
jeg kan 100% relaterer til det og kan derfor også rigtig godt forstå hvordan du har det jeg er dog dansker og har derfor nok ikke de samme tale problemer som dig men jeg er født med en diagnose som gør jeg engang har savlet og derfor udviklet en måde at tale på som ingen kunne forstå mit bedste råd til dig er at blive ved med at prøve at øve det danske sprog og virkelig prøve at bruge den tid du har hos din talepædagog optimalt prøv også at forklar den du føler laver sjov med din måde at tale på at du føler de laver sjov med din tale og det faktisk ikke er så rat fordi du har arbejdet virkelig på at lære det danske sprog perfekt for selvom du har boet i Danmark i 10 år kan det stadig være svært når det ikke var det første sprog man lærte at tale

  • H, Pige, 18 år

Hey du… træk vejret! Det helt okay… du er virkeligt sej at du skriver herind og hvad r der lige galt med dem…. Jeg kan da også tale forkert nogle gange og for eksempel siger vågner du mig i stedet for vækker du mig … eller noget og det er jo helt naturligt. Det at ikke at tale forkert når man mumler… det helt okay!
Rolig nu søde ❤️
Kæmpe kram fra mig

  • Sara - er lige her ❤️, Pige, 15 år

Tror ikk der er nogen der tænker over det… jeg er dansker og kludrer og altid i ordene men jeg synes bare det sjovt så hvis du kan se det sjove i det gør det akt nemmere. Jeg syntes også på et tidspunkt at det var dumt men nu det bare sjovt

  • Hej med dig, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat