Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

mobning

hej.
jeg er rødhåret,

og mange kommenterer på det.

er blevet vant til at folk de laver de der dårlige jokes,

men det er begyndt at føles som de er racister mod mit røde hår

Dreng, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej
Jeg er også rødhåret folk mobbede mig med det men jeg sagde det til min lærer. Min lærer sagde til dem der drillede mig at det ikke var okay at mobbe folk og at det er lige meget om man er tyk, tynd, rødhåret eller mørk håret vi er alle forskellige. De kom og sagde undskyld til mig. De mobber mig ikke mere. De mobber heller ikke andre. Jeg syntes du skal sige det til en lærer du er tryk ved eller sig det til en af dine forældrer.

  • Rødhåret, Pige, 11 år

Hej,
Jeg er også rødhåret dog er jeg aldrig blevet mobbet omkring det. Hvis jeg stod i dine sko lige nu vil jeg sige “at være rødhåret er lige så almindelig en hårfarve som alle andre” og hvis ikke det hjælper så synes jeg du skal sige det til dine forældre eller lærer.

Håber mobberiet stopper😊

  • Anonym, Pige, 18 år

Hei
Jeg har ikke rødt hår. Men en jeg fra min klasse har… hun blev en dag drillet så meget at jeg fandt hende grædende på pige toilite. Det var først da folk så hvor ked af det hun blev at de stoppede… pointen er sig til dem at det ikke er sjovt. Du kan ikke gøre for din hår farve.
❤️

  • RW, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat