Brev

mobbe offer

Jeg er i 7 år blevet mobbet.
Jeg har prøvet at søge ind på andre skoler ,men er ikke kommet ind.

 

er det dumt at tænke at der kun er 3 år tilbage?
Jeg bliver kaldt indelukket, pessimist, lærerens kæledække.

 

Jeg elsker skolen ,men de andre udelægger det.
hvad gør jeg???

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej. Det ser ud til du godt kan lide skolen. Og du er sikkert skide god til at læse og skrive. Det gør slet ikke noget at du kan lide skolen. Vis de andre børn driller dig så er det da fordi de er misundelige. Så jeg syndes du bare skal lukke det ud af det ene øre og ud af det anet vis det ikke hjælper så syndes jeg du skal snakke med en du godt kan lide som en sød lære så i kan snakke om det i klassen for det er da ikke rat at blive drillet med man kode ville lære noget. Håber det hjælper Hej Hej 🙂

  • RalleRaz, Dreng, 12 år

Hej! Jeg er aldrig selv blevet mobbet men jeg er virkelig meget i mod mobning, og kan virkelig godt sætte mig ind i din situration. Det er slet ikke okay at de behandler dig sådan. Har du snakket med dine forælde og lærer om det? hvis du har det og dine lærer ikke har gjordt noget, så synes jeg du skal snakke med viceinspektøren eller inspektøren. På den skole jeg går var der en fra min søsters klasse som blev mobbet. lærerne gjorde ikke så meget, så hendes forældre kontaktede viceinspektøren, som så tog fat i den som mobbede hende. Personen blev rigtig ked af det, og undskylde rigtig meget. Han var slet ikke klar over at det påvirkede hende så meget, selvom hun var sikker på at han gjorde det med vilje. i dag bliver hun ikke længere mobbet og har en helt normal skolegang…

  • Mig mig, 15 år

Du kan prøve at sige det til læren, dine forældre, eller en anden voksen tæt på. Forklare dem at du bliver rigtig ked af det når de mobber dig. Hvis der ikke er nogle muligheder for at flytte skole kan du prøve at konfrontere dine klassekammerater om at det de siger/gør har en påvirkning. Det er ikke tit mobbere tænker over hvad det er de gør ved den person. Du tænker at der kun er tre år tilbage. Prøv at få det bedste ud af de år i stedet for at se det som en slags straf. Du kan få nogle hobbyer og snakke med folk via. Fritidsaktiviteter. Find noget der gør der glad. Og tænk på at mobberne også er mennesker. Mennesker der har det svært og derfor bliver nødt til at føre deres sorg og vrede over på andre. Held og lykke
Fra pigen

  • Anonymous, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat