Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kritik

Hej jeg hedder S og jeg er bøsse mine forældre støtter mig men min nye klasse gør ikke.

Alle kritisere mig fordi jeg kan lide drenge

Og oven i den kritik så har mistet alle venner fra den anden skole

Og jeg kan ikke få mig selv til at stille op foran klassen og sige min mening

Dreng, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej, vildt sejt at du allerede er så komfortabel med dig selv og modig nok til at du kan komme ud til både familie og klasse. Det synes jeg er super sejt, og det skal du være stolt af.
For at give dig et råd, kan jeg ikke sige at jeg har været i dine sko. Men jeg er blevet set ned på i et klassemiljø af andre grunde (som ikke er relevante). Men til sidst blev jeg så træt af at blive kaldt øgenavne osv, at jeg bare sagde fra. Jeg blev så sur, og kunne bare ikke holde det tilbage. Jeg råbte og sagde ubehagelige ting.
Jeg vil derfor råde dig til at sige fra på en pænere måde, før du kommer til et punkt hvor du ikke kan holde det tilbage længere. Det er en god ide at tage fat i enkelte personer, og det kan sagtens også være lettere.
Du kunne for eksempel sige:
Jeg har ikke gjordt dig/jer noget personligt, så jeg ser ingen grund til at du/i gør noget mod mig.
Eller:
Jeg er mig og det kan jeg ikke ændre, hvis du/i har noget imod det, så hold det for dig/jer selv, fordi det ændre alligevel ikke på noget.
Hvis det simpelthen er for svært ville jeg få en voksen involveret. Det er ikke et sundt miljø du er i lige nu.

  • Anonym, 14 år

Der er kun en af dig! Så vær dig selv!

  • Dyreelskeren, Pige, 10 år

1 Sig det til din lære
2 Før nye venner lige maget kønnet det ville de andre undre sig over
3 og sig til drengene at lige maget vad de sige så ville du vare bøsse

Og supper sajt at du tør og sige det her

  • Filip, Dreng, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat