Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg føler mig mobbet

Hej.

Jeg vill gerne have hjælp

fordi at jeg føler mig mobbet af mine “venner”

de bliver ved at lave nogle joks om hudfarve,

og som du kan gætte er jeg brun så føler jeg mobbet.

Jeg har sagt de skal stop men de bliver ved.

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 12,

Jeg syntes at du burde fortælle dine venner at du ikke har det godt med at de sige sådan nogle jokes til dig. Hvis du ikke har lyst til at sige det direkte til dine venner kan du starte med at snakke med din lære eller dine forældre. Det kan godt være svært at konfrontere sine venner, men nogle gange er det nødvendigt. Specielt hvis man ikke syntes at de ting som folk siger er sjovt.
Husk ikke at lade dem påvirke dig og ikke lad dem få dig til at føle at du er forkert, fordi alle er forskellige og det er okay. Ingen er ens og det er det der gør vores verden så speciel.

Jeg håber det hjalp, mvh pige på 15.

  • Lady, Pige, 15 år

Jeg syntes at du skal fortælle dem hvordan du føler og hvis de så ikke lytter ville jeg råde dig om at fortælle det til en voksen. Og så ellers bare drop dem. Girl you derserve Way better alle er smukke og skønne lige meget hvad farve de er🫶🏼

  • A., Pige, 13 år

hej pige på 12 år hvis dine venner kalder dig det skal du have nogle nye. hvis de kalder dig det så skal du også have fat i din lærer. alle er perfekte som de er

  • Anonym, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat