Brev

hvad skal man gøre hvis man bliver mobbet??

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Det de drenge har gang i er ikke okay, og synes ikke du skal finde dig i det. Du skal bare ikke slå igen. Snak med dine forældre om det og lad dem hjælpe dig igennem det og tage stilling til hvad der skal gøres, det er forældre nemlig ret gode til 😉

  • Milli, Pige, 16 år

Jeg syntes virkelig ikke i skal finde jer i det…❤️ I skal snakke med jeres forældre og få dem til at ringe til deres forældre❤️ Og hvis de så ikke fatter det og stopper så skal i prøve at sige at i virkelig er træt af det og om det ikke nok vil stoppe.. måske gør de det for at få jeres opmærksomhed❤️ Det er bare ikke den rigtige måde

  • Kakaka, Pige, 13 år

Du skal sige det til dine forældre og så skal dine forældre kontakte drengenes forældre og jeres klasselærer. Derfra må i mødes og snakke om, at det er helt uacceptabelt at de behandler dig sådan. Det er bestemt ikke noget du har fortjent eller noget du skal finde dig i.

  • Mike, Dreng, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide

Trin-for-trin hjælp