Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad skal jeg gøre?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Bare ignorer dem hvis du kan.

  • Anonymous, Dreng, 10 år

Jeg har ikke prøvet noget lignende men hvis du kan få kontakt til deres forældre eller hvis du har nogle gamle venner på den skole der kan så syntes jeg du skal gøre det det er mobning som du selv siger og det er ikke ok og det skal stoppe hvis det ikke gør så prøv at få dine forældre til at ringe og få kontakt med deres forældre for mvh. Drengen der virkelig håber han hjælper:)

  • Drengen der vil hjælpe, Dreng, 11 år

Først og fremmest skal du tale med dine forældre om det, så skal i kontakte den ledelse og sige at de skal få fingeren ud,
så du kan få stoppet den mobning, så de kan kontakte forældrene, og sige de skal have en alvorlig snak med deres børn, om at det der overhovedet ikke er okay!
Men hvis det så bliver ved, jamen så havde jeg gået til politiet og meldt det for grov chikane!
Fordi det du oplever er fandme IKKE okay! De voksne der sidder i den ledelse sku’ fandme tage sig sammen omkring den mobning!
Fordi mobning er noget af det værste!!!
Men jeg håber der bliver taget hånd om det her og ellers hav en god dag?

  • Jeg er mig selv1235, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat