Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

HATE…

Hejsa.
Jeg kan godt lide BTS (et sydkoreansk band), jeg kan bestemt godt lide en der hedder Jungkook. Men det kan min klass ikke. De HADER dem….

Jeg er okay med det, men synes bare det er mega irriterende at de skal sige så mange ting som ikke passer. Og for the meste prøver jeg at være ligeglad, men idag gik de over stregen. (Nu skal det også lige siges at det kun er drengene der siger irriterende ting, pigerne kan heller ikke lide dem med de er forsigtige.)

De sagde “Jungkookeluk skal dø” “de er gay” “de er kineser” Jeg gav dem et stop blik men de grinede bare og stoppede aldrig. Det fik mig bare til at føle at jeg ikke kan stole på dem, eller kan du følge mig?

Jeg synes det er okay de ikke kan lide BTS, men altså at de lige præcis skal sige sådan nogle modbydelige ting er såå arghhh!

Jeg husker aldrig at jeg sagde sådan noget om deres idol. Men nu vil jeg bare ikke tillade at de snakker sådan om det

men når jeg siger de skal stoppe griner de kun og siger ting igen.

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

det lyder irreternde især når de bare bliver ved! tror du har brug for en til at backe dig op og hjælpe. måske kan du sige eller skrive til læreren at de skal hjælpe og i skal have en aftale i klassen om ikke at svine dem til. ellers synes jeg bare du må prøve at tage det som en joke, altså ikke bare grin uden at synes det er sjovt overhovedet men bare tænk “de er da helt væk at de tror det” osv. ellers bare ignorere det så godt du kan! måske du kender eller kan finde andre BTS fans fx på en fan profil på instagram du kan skrive om de ting i kan lide ved bts og hvad dem i din klasse siger osv, for det ville sikkert hjælpe, og det er jo altid dejligt at have nogen at dele interesse med <3

  • mm, Pige, 14 år

Det lyder godt nok irriterende! Jeg har haft lidt samme problem, det var dog bare med min interese (ridning). Jeg synes du skal sige det til din lære, og få hende/ham til at snakke alvorligt med klassen om det. Når du siger stop, skal de stoppe, og det er ligemeget i hvilken en sitiaution det er i.
Håber du kunne bruge mit svar!

  • C, 12 år

hej pige på 11. jeg har også prøvet noget i den retning bare med marvel. der er mange der siger det kun er for drenge. jeg syndes du skal ignorere dem der driller dig med det jeg syndes det er nogle dårlige klassekamerater. jeg kan også godt lide BLACK PINK som også er det k-pop band

  • pige, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat