Brev

Følge sin drøm og blive mobbet?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Kære søde pige på 12 år

Jeg kan godt forstå du gerne vil starte op på YouTube, det er også super spændende 🙂
Det er helt normalt, ikke at kunne lade være med at tænke over hvad andre tænker, selvom det er ærgerligt at det er sådan. Jeg synes, at du skal gøre det hvis du har lyst, og selvfølgelig hvis du må for dine forældre. Hvis dem fra din klasse siger noget til det, er det ikke okay. Så skal du snakke med en lærer om det, men det tænker jeg ikke de gør. De har deres eget at tage sig til (; Held og lykke med det hele <3

  • m, Pige, 14 år

Hej! Har selv overvejet det en hel del gange! Hvis det lykkedes eller ikke lykkedes. Skal du ikke blive bange for at folk vil mobbe dig. Hvis jeg kendte dig ville jeg være sygt stolt hvis du prøvede. Håber det hjælper lidt. Held og lykke!

  • Anonym, 16 år

Jeg synes helt klart du skal starte på YouTube! Bare følg dine drømme. Ved godt selv hvor svært det kan være at lade være med at ignorer andre folks meninger, men synes virkelig bare at du skal gøre hvad DU vil. Og om nogle år går du alligevel ud af skolen og så har du nok ikke kontakt med dem fra din klasse så kan det også være lige meget. Håber du kan bruge mit svar til noget<33 og held og lykke hvis du vælger at starte den 🙂

  • Pige, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat