Brev

Min sidemakker driller

Hej børnetelefonen

jeg er 11 år og jeg går i 5 klasse

i klassen sidder jeg ved siden af en dreng

som driller mig hele tiden.

Han tegner hele tiden tiden tissemænd i min bog

og jeg bliver rigtig ked af det 🙁

jeg siger hele tiden stop men han stopper ikke.

Hvad skal jeg gøre?

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hej med dig det er ikke okay at han gør det og at han ikke lytter til dig når du siger stop han ved højest sandsynligt godt at du ikke synes det er sjovt for du siger jo hele tiden stop jeg synes at du skal spørger din klasselærer om du lige må tage en snak med hende eller ham under fire øjne fortæl at din sidemakker driller og han ikke høre efter når du siger stop om de ikke vil tale med ham om det og være opmærksom på det og hvis han bliver ved om du så ikke kan få en ny plads fordi det gør dig ked af det din klasselærer er jeg næsten sikker på vil lytte til dig for er der noget lærer ved så er det at de fleste elver lære mere hvis de har det godt og er glade i skolen frem for at være kede af det og nedtrykt og husk du har din flyde ret til at blande dig i at han tegner tissemænd på fin bog for det er din bog og du har også din fulde ret til at sladder til læreren uden at være en sladder hank fordi det gør dig ked af det og det er ikke dit ansvar at få ham til at stoppe det er lærernes når du har fortalt dem det du er ikke hans lærer eller forælder du er en elev som sidder ved siden af ham og du skal ikke have ansvaret for at “opdrage” ham i skolen det er ikke din opgave din eneste opgave det er at koncentrere dig om din egen skolegang og opføre dig som du synes man skal i skolen

  • HM, Pige, 19 år

Hej. Jeg kender det godt jeg havde også en dårlig sidemakker engang som hele tiden talte og var et konkurrence menneske og ikke tænke på nogle andre end sig selv. Nå men min sidemakker var også virkelig en skid. Han tegnede i mine bør og rev papire ud af den. Men det bedste du kan gøre er at sige det til en voksen eller dine forældre eller ham selv.

  • Anonym, Dreng, 12 år

Det ikke rart at føle det du kan eventuelt gå til en lære. Du kan også bare sige det som det er. Håber det hjalp min ven

  • Bare mig, Dreng, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat