Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kære børnetlf

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Halløj!
Jeg er selv demiseksuel (på det aseksuelle spektrum), og jeg har det også sådan med sexscener i film og sådan nogle ting. Der findes mange former for aseksualitet, og det betyder ikke nødvendigvis at du aldrig nogensinde får lyst til sex, bare fordi du er aseksuel.

Når det så er sagt, så er det ikke noget du behøver at tage stilling til nu (eller nogensinde, for den sags skyld). Nogle folk har bare ikke lyst til sex, men synes ikke at det der med at være aseksuel er helt dem. Andre er aseksuelle, men har nogle gange lyst til sex. Det er fuldstændigt op til dig.

Alt det bedste til dig!

  • Ekko, Transmaskulin, 14 år

Det intet du behøver at finde ud af nu tag det som tiden kommer.

  • Anonym, Dreng, 15 år

Måske er du aseksuel. Måske er du bare 14 år gammel. At være seksuel moden kommer i forskellige aldre, og det er helt okay hvis du slet ikke er interesseret i det endnu, når du stadigvæk er relativ ung. Måske kommer lysten senere, måske gør den ikke. Men det er bestemt ikke noget du skal stresse over eller bekymre dig om.

  • E, Pige, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat