Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

U.S.A

Jeg vil rigtig gerne flytte til usa og starte på middel School.

Men kan ikke flytte til usa når man er på min alder.

Jeg tænker hele tiden på hvordan jeg hvilke få det dernede

og tænker næsten ikke på andet end usa.

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

hejsa jeg har selv været i usa og gået på middel school dog kun fordi min far skulle arbejde der. Det er mega fedt og USA er fantastisk. Du har hele livet til at tage derhen så tag det roligt det behøver ikke at være endu. Du kan fx. tage derhen på udveksling når du er førdig med 9. klasse eller efter gymnasiet. Du skal nok nå det hastværk er lastværk.

  • asta, Pige, 13 år

USA er et fedt sted… bare ikke lige nu, og nok ikke i mindst ringe ud i fremtiden.
Landet er meget ustabilt lige nu, og der kan gå lang tid før det bliver stabilt igen. Der rev mange uroligheder og konflikter på mange områder, både politisk, men også etnisk.

Men det skal også siges, som jeg startede med, at det ér et fedt land. Jeg har selv boet der af flere omgange. Senest tog jeg to år i High School, mens jeg boede hos noget familie i Greater L.A.

Det var noget af en oplevelse. Skolen derovre er meget let i forhold til den Danske. Fagene følger en bestemt form for undervisning, hvor der bare ikke er plads til at gå længere end nødvendigt, hvilket virkeligt ikke er langt.
Det fedeste ved L.A. Er sommeren. Mine venner fik alle “driving permit” (ikke helt det samme som kørekort) da de var blevet sekser år gamle, så vi kærte altid til stranden, til nogens sommerhus, eller ud i ørkenen hvor vi så rente rundt og lavede forskellige shenanigans, surfede, kørte på dirt-bikes i The Great Dunes, tog i biffen, festede, og dyrkede sport for sjov.

Men, jeg vil helt klart sige, at det nu er bedst at bo i Danmark, selvom at man ikke kan lave så meget som i L.A. Mest på grund af bedre uddannelse, men også fordi at der er bedre muligheder for et godt liv, selvom at man ikke har en høj uddannelse, hvilket der ikke er USA. Det er faktisk meget svært ay få en god uddannelse i USA.

Jeg vil foreslå, at du kan prøve at tage på ferie i USA med din familie. Du kan sikkert godt få lov til at besøge en skole derovre, og deltage i undervisningen for en dag. Det er ikke den fulde oplevelse, men at bo derovre i disse tider er ikke attraktivt.

USA er der også om femten år, når du måske har en uddannelse. Jeg ved godt at det er lang tid, men kender man rent faktisk til USA og leveforholdene for de fleste borgere, så har man ikke sp meget lyst til at bo der.

Jeg ved godt at min oplevelse lyder som noget helt utroligt fantastisk, og som noget man ville se i en film. Men min familie i USA, og området jeg boede i var også det man derovre kalder for “High end society”, eller på dansk “rig, men ikke velhavende”. Hvidbjerg ikke husker forkert, så er det 20% af befolkningen der arbejder to jobs, med omkring 60-70 timer om ugen for lige at have råd til at overleve… USA er et paradis for de meget få.

  • Thor, Dreng, 19 år

Hej, er selv halv dansker men har boet 7 år i usa. Og det er fedt, men nyder Danmark langt mere. Når jeg er ældre vil jeg helt klart flytte et par år tilbage til usa, men slet ikke nu. Det er et farligt sted at være, i forhold til dk, og især med coronavirus osv. det er en god drøm, men det bliver bare 1000000 gange federe at vente på det til du er ældre! I stedet synes jeg du kan prøve at tænke på hvad der er så fedt ved usa og så se om du kan finde et alternativ i Danmark. Du har hele livet til at tage til USA! Tager du til usa nu mister du alt det du holder af herhjemme. Er meget glad for at være tilbage i Danmark for det er sådan et godt land, med vigtige principper. I USA gik jeg dagligt forbi hjemløse og så også nogle mænd jagte en anden med en kniv, og nogen gange om natten hørte man skrig i gaderne. Det er ikke for at skræmme dig overhovedet, men da jeg var på din alder var det hele bare alt for anderledes der. DK er det bedste!

  • America, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Flytte hjemmefra Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

Studenterrådgivningen

Psykologhjælp og andre tilbud til studerende på videregående uddannelse
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat