Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvordan er det at gå på efterskole?

Hej

jeg skal snart på efterskole

men jeg ved ikke hvordan det er

og hvad der sker.

Vil i gerne hjælp og fortælle det?

Pige, 17 år
Svar fra andre

Børn

Jeg skal selv snart på efterskole så jeg kan ikke rigtig svare på dit spørgsmål. Men jeg har også været meget i tvivl om mit valg. Det snakkede jeg om med min mor og vi lavede en liste over ting jeg var nervøs eller forvirret over. Fx at skulle være sammen med andre det meste af tiden eller skulle undvære min kat. Så gik vi igennem alle punkterne og jeg prøvede at forestille mig hvordan jeg ville have det i alle situationerne. Det hjalp og jeg fik mere ro i maven. Men selvfølgelig kan man ikke tage på efterskole uden at være nervøs. Det handler også om at springe ud i det. Man kan jo altid droppe ud efter en måned hvis det ikke var det rigtige for en. Mange skifter til en tiende klasse fordi de fortryder og det er også fint.

håber dte kunne bruges til noget selvom jeg ikke har oplevet efterskole endnu <3

  • anonym, Pige, 15 år

Hej pige på 17 jeg er snart i slutningen af mit efterskole år og ha det er helt fantastisk som alle siger men du skal forbedrede dig på ar det også godt kan være hårdt mit bedste råd er at snakke med en masse mennesker i starten for der er alle åbne og altså dit år er hvad du gør det til hvis du viser at du gerne vil og at du er med så skal det nok blive det bedste år med op og ned ture

  • Pige på 16 år, Pige, 16 år

Hejsa 🙂
Jeg har selv gået på efterskole i 2 år og går nu i 2.g
Det jeg husker allerbedst fra mine egne to år var alle venner og alt det vi oplevede sammen. (selvom corona prægede mine efterskole år en del) Jeg havde ingen forventninger da jeg startede på mit første år, men jeg voksede som perso og jeg lærte så mange nye personligheder at kende og hvordan mennesker er forskellige. Jeg blev også bedre fagligt, da jeg havde en bedre kontakt til lærerene og jeg blev bedre til at sige noget i timerne.

På mit andet år var jeg klar til at gøre det igen på en anden skole og jeg kunne klart mærke forskel på de to efterskoler, man skal aldrig sammenligne to forskellige efterskoler. på mit andet år blev jeg mere selvstændig og lærte at tro mere på mig selv samtidig med at jeg fik en masse venner (det gjorde jeg selvfølgelig også på mit første år) og det er venner jeg stadig ses med.

Det du kan forvente på sådan et år er et kæmpe fællesskab, en masse nye venner og en helt masse nye oplevelser! Du lære at stå på egne ben og når du går ud, vil du måske være mere selvstændig (det er selvfølgelig ikke en dårlig ting)

  • Kris, Pige, 20 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat