Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Efterskole i niende?? Hjælp

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej.
Hvorfor vil du ikke på efterskole i 9?
Er du bange for at det bliver for stressende med eksamener?
Eller vil du have alle traditionerne med fra 9 i folkeskole som at kaste karameller?
Eller noget helt andet?
Jeg tager selv på efterskole i 10 da vi har et rigtig godt sammenhold i klassen.
Hvis du er bange for at de bliver stressende med både eksamener og få nye venner så forstår jeg det godt.
Jeg har to kusiner N og S som har været på efterskole.
N i 9 og S i 10. N var rigtig glad for at være på efterskole i 9 da de havde et rigtigt dårligt fælleskab i hendes klasse i folkeskolen og hun ville ikke tage et års mere skole for at komme på efterskole.
S var rigtig glad for at være på efterskole i 10 så hun kunne slappe af og fokusere på ar få nye venner.
Hvis du kun vil blive i folkeskolen pga. dage som sidste skoledag osv. så Overvej om det er det vær at gå i en klasse men folk du måske ikke kan lide i et år.
Husk du skal vælge det som du syntes du helst vil.
Kh😎

  • 😎, Pige, 14 år

hej 14 årige dreng
jeg forstår godt at du ikke rigtig ved hvad du skal gøre når du ikke har det godt i klassen men også har svært ved at møde nye mennesker jeg synes at hvis ikke du føler du kommer til at have det godt i niende på din nuværende skole skal du snakke med dine forælder om i kan begynde at kigge efter efterskoler så i kan finde den helt rigtige hvor du for det godt og hvor de ligger vægt på en eller flere af dine interesser og det kan godt være du ikke er så god til at møde nye mennesker men det er der mange som er og også nogen der tager på efterskole selvom de er dårlige til at møde ny mennesker jeg har aldrig hørt eller oplevet at de fleste bare var super gode og klar til at møde nye mennesker og hvis du tager to efterskole på den samme efterskole år et i niende og et i 10 så kan du i 10 bare fokuser på at få nye venner og bare have et år hvor du bare har det fedt for på andet år kender man stadig nogen og man er blevet bedre til at møde nye jeg taler af erfaring da jeg selv ikke var så god til det med nye mennesker fordi jeg var en meget introvert og genert pige da jeg startet på efterskole og på andet år var jeg en helt anden jeg glædet mig til at møde nye elever og det andet år var for fedt fordi jeg bare kunne fokusere på at få de bedste venner og lave mine interesser men husk det er dit valg hvis du gerne vil have en folkeskole afslutning og tænker at det er så vigtigt at du så måske skal gå i klasse med folk du ikke bryder dig om i et år så er det det du skal gøre håbe du finder ud af hvad du helst vil

  • mig, Pige, 19 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat