Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Efterskole i 9ne?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej du
Jeg skal i 9. nu og har selv valgt at tage på efterskole i 10. Af flere grunde som jeg vil uddybe her:
1. Jeg er glad for min nuværende skole. Vil gerne have så meget som muligt ud af den🙂 Det er en Steinerskole, så der er ingen eksamener, og det er jeg glad for.
2. Hvis jeg tager på efterskole i 10. er der nogle fag jeg gerne vil have som man ikke kan få i 9. fordi der er mere fokus på eksamen.
3. Jeg føler mig ikke helt klar endnu til at tage væk fra de trygge rammer og flytte til et sted med mere end 150 nye mennesker.

  • A, Pige, 15 år

Altså jeg vil nu helst i 10. Klasse for at få hele folkeskolen med men også sidste skoledag, men kan også godt forstå hvis man vil i 9. Jeg vil bare ikke gå glip af noget hvis du forstår, håber jeg kunne hjælpe lidt🥰

  • Anonym, Pige, 14 år

Jeg valgte for to år siden at gå på efterskole allerede i 9. Jeg var noget usikker på det for som du siger så venter langt de fleste til 10. Jeg vil sige det var okay men jeg kunne godt mærke at jeg ikke var særligt moden, heller ikke seksuelt moden, og da langt de fleste på skolen var 10. kl. kunne man godt mærke, man var “lille.” Jeg snakkede så med mine forældre om det og fik lov at tage 10. med på efterskolen og det blev et meget bedre år for mig. Jeg fik en masse nye venner blandt de der nye 10. kl. elever og jeg var også seksuelt meget mere moden der så det blev det bedste år i mit liv. Og en god forberedelse til gym. Så hvis nogen spørger mig så vil jeg sige: vent til 10.

  • M, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat