Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Efterskole

Hej
Jeg er en pige på 14 år og går i 7 og skal starte i 8 efter sommerferien.

Jeg har det ikke så godt i min klasse og har derfor fået lov til at gå på efterskole i to år(9 og 10 klasse).

Jeg tror jeg har lyst

men føler mig overhoved ikke klar til det, og der er kun et år til!!

Jeg har ikke prøvet at drikke alkohol,

jeg har kun haft mens en gang,

jeg har aldrig været vild med nogen,

jeg har meget hjemve,

jeg har brug for meget søvn

og det er meget svært for mig at være social i meget lang tid af gangen.

Alle de her tanker tænker jeg på

og er bange for jeg stadig ikke føler mig klar om et år.

Har i nogle råd?

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Nærmest alle der skal på efterskole er nervøse op til at de skal afsted. Alle tvivler på om de kommer til at få venner, om de er “seje” nok til det, etc. I forhold til dine specifikke bekymringer tror jeg at de fleste kan aflives med det samme.

Man behøver ikke have drukket alkohol for at gå på efterskole. Man må ikke engang drikke alkohol på de fleste efterskoler til festerne.

Man behøver ikke have haft mens en masse gange for at gå på efterskole.

Man behøver ikke have været vild med nogen for at gå på efterskole. Måske sker det på efterskolen – det kan man ikke vide.

Det er normalt at få hjemve på en efterskole, og man kan heldigvis komme hjem hver weekend.

Søvn kunne måske godt blive lidt et issue, når man skal leve med at sove på værelse med andre, som måske ikke har brug for lige så meget søvn som en selv. Der er dog regler for hvornår man skal være på værelserne og hvornår lyset skal være slukket.

På en efterskole er man social meget af tiden, men hvis man mærker at man bliver træt af mennesker, må man prøve at trække sig tilbage og finde et sted man kan være alene. Det er nok det mest problematiske punkt på listen, men så igen – mange oplever på efterskole at blive mæt af det sociale og trænge til en pause. Desuden kan man også forbedre sine sociale evner enormt, når man bruger et helt år på at være sammen med mennesker rigtigt meget af dagen.

Alt i alt vil jeg sige at det er meget sandsynligt at det kommer til at gå godt, du har ikke nogen store problemer ift. at starte på efterskole – og de ting du er bekymret omkring er meget normale. Bare du er åben over for at møde nye mennesker og interesseret i at lære dem at kende, så skal det nok gå godt. Og hvis der kommer problemer med søvn/for meget socialt/etc., så sig det for guds skyld til lærerne, de er rigtigt gode til at hjælpe en med den slags ting.

God fornøjelse! 😀

  • Dreng, Dreng, 23 år

Det er helt okay Altså Jeg skal faktisk på efterskole I 8 klasse Til august I år Og Jeg er sindssygt bange Men Jeg tror det nok skal gå Og alle de der ting du skriver Behøver ikke nødvendigvis have noget med det at gøre Klart At du bliver bange Det er jeg også Men Jeg tror slet ikke Det er så…. langt væk Som man tror Man kommer hjem i weekenderne Altså. Jeg er selv rimelig overrasket Hvordan kunne det her overhovedet ske Det følsom som om At i går var jeg en lille pige På 10 år Der er ikke engang vidste hvad en efterskole var Men egentlig er det okay Altså Jeg tror på det Jeg tror på at jeg godt kan Selvom jeg er bange Jeg er ikke Sådan en type der passer ind på skoler Jeg passer ikke ind nogen steder Men efterskoler skulle være noget andet Nogle Finder Folk som betyder så meget for dem At de beholder de her mennesker Resten af deres liv Min mor Hun fandt Hendes bedste veninde Igennem hele hendes liv På efterskolen Og hendes datter er min bedste veninde i dag Det er så smukt Som det overhovedet kan være Så lige meget hvor bange man er Så kan det ikke gå galt Det værste der kan ske Er at du bliver nødt til at tage hjem igen Og Det er også helt okay Det smukke ved efterskoler Er. At alle er i samme båd Der er næsten ingen der kan finde på at dømme dig Og Det kan de heller ikke hvis du tager hjem Den mulighed har du altid Så hvis Jeg kan Så kan du også For Jeg tror på dig

  • Fie, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat