Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange for ingen venner på efterskole

Hejsa

Jeg går i 8. Klasse

og skal på efterskole efter sommerferien.

Os selvom der er langt tid til

er jeg bange for at jeg ik får nogle venner

eller bare gemmer mig væk.

Tænker på det ret tit og det gør mig lidt utilpas.

Har i nogle tips eller noget jeg kan bruge?

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej
Jeg går også i 8 og skal på efterskole, jeg er også meget nervøs. Men det hjælper virkelig at tale med med min mor, så tænker at du skal snakke med en du er tryg med at du er nervøs.
Men tænker helt sikkert du vil få nogle venner<3

  • Anonym, Pige, 15 år

Jammen haløjsa!

Det altid skræmmende at starte nye steder og intet galt i det. Husk at alle helt sikkert er vildt skræmt af at være et nyt sted og du derfor nok ikke er den eneste. Da jeg startede på efterskole var jeg vild bange for at misse at være sammen med dem jeg kende og var derfor social 24/7. efter et par uger var jeg nød til at tage hjem fordi jeg simpelthen brænde mig selv ud så husk det ok at tage pauser!

derudover jeg lagt mærke til dem der tit ender med at være ude for fællesskabet er dem der er alt for bange for at snakke i starten. Det altid svært at vide hvad du skal snakke om med folk du ikke kender men kan med sikkerhed sige hvis du starter en samtale med folk vil de 100% vild glade for du gerne vil snakke med dem (som sagt fordi det altid er vild akavet at starte nye steder). Min søster kom også med et rigtig godt råd da jeg startede ‘det lige meget hvor dumt det du siger lyder bare sig noget’ hvis vi putter os selv i en kasse hvor vi har svært ved at snakke med folk bliver den kun svære at bryde jo længere tid man ikke snakker og når folk så lære hinanden at kende kan man føle det er svært at snakke med dem men husk mange mennesker knytter sig meget til de første mennesker de snakker med. Dette betyder ikke det dem du passer bedst sammen med. de fleste finder først dem de snakker best med et par uger efter så hvis du ender med at få en roomie eller knytte dig meget i starten til nogen du ikke så godt kan lide er det ikke fordi de ender med at være dine bedste venner

det helt okay at være angst når der sker en stor forandring i ens liv og man skal møde nye mennesker et sted hvor man ikke kender nogle. Bare husk ikke at lade den frygt fuldstændig opsluge dig.

jeg håber der var noget du kunne bruge og ønsker dig det bedste år på efterskolen 😀
mange af mine venner siger at det var et af deres bedste år så glæd dig! ja det bliver svært i starten men er det hele værd

mvh Mathilde

  • Mathilde, Pige, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat