Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Autisme

Jeg har autisme

jeg er pisse ked af det

jeg er dårlig til at få venner

kan ikke forstå joke en tage en joke

ude at blive ked af det

alle på min skole siger jeg er mærkelig

og føler mig dum og grim og mærkelig

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 14 år, det er supersejt👍🏼, at du skriver her inde, sig præcis det samme som du skriver her, sig det til en voksen som du stoler på fx din mor,far,en lærer eller pædog,men det vigtige er det skal være en voksen du kan stole på! 👩🏼‍🦱🧑🏽‍🦱🧑🏿‍🦳👩🏻‍🦳🧑🏼‍🦰👩🏻‍🦰Du kan også skrive til en voksen på børnetelefonen eller så kan du chatte med en vokesen fra børnetelefonen.😊
❤Det sidste er du er IKKE dum,grim og mærkelig. Du er helt perfekt ❤😊som du er. Lad være med, at lytte til de dumme mennesker, de er sikkert jaloux over et eller andet😉. Håber virklig, at mine svar hjælper.❤🥰
Kh Hjælperen

  • Hjælperen, Pige, 10 år

Hey du. 😉
Forstår det 100 procent, jeg har selv autisme, så jeg håber du kan bruge noget af det jeg lige skriver:
Det er monster svært at få nye venner og beholde dem. Venskaber kræver at man ‘vedligeholder’ dem, og det kan virkelig også være hårdt og svært. Mit bedste råd er nok at finde nogen du har noget til fælles med, bare nogen få, måske endda kun en enkelt. Nogen gange behøver man ikke andet end et par få, med rigtig gode venner.
Og husk på, at man ikke skal være venner med alle eller have et forhold til dem. Det er helt okay også at have brug for at være alene. 🙂

Jokes er også bare trælse, fordi man nærmest ikke kan komme udenom dem i hverdagen. 🙁 Det er også okay at sige direkte til folk som joker med en, at man har en autismediagnose, som gør det svært at forstå jokes – de fleste vil være meget åbne overfor det, og vil forsøge at forstå dig og hjælpe dig bedst muligt. 🙂 Du kan eventuelt snakke med din lærer om, at det måske kunne være en idé at fortælle dine kammerater eller klasse om dine udfordringer, så folk er klar over hvorfor du indimellem har det lidt sværere end andre, eller der er nogle ting du ikke helt er med på endnu. 🙂 Det kan også hjælpe folk omkring dig rigtig meget til at forstå dig bedre.

Og når folk siger du er mærkelig, er det fordi de ikke kan forholde sig til at alle ikke er ligesom dem selv; dem vil jeg bare råde dig til at holde dig fra, deres meninger er intet værd.
Men mærkelig er ikke nødvendigvis en dårlig ting – Se det som en positiv ting, at du ikke er som alle andre.
Selvom der er mange ting i hverdagen som kan være svære, så er der garanteret også mange andre ting som du er god til, eller elsker at fordybe dig i, og det er med at dyrke de mennesker du godt kan lide, og de ting du elsker at lave. 🙂

Pas på du ikke dunker dig selv for meget i hovedet med alle de ting der er svære eller som du synes du ikke kan finde ud af; det tager tid at lære at forstå alle de mange ting og mennesker i hverdagen, og man lærer noget nyt hver dag.

Hvis jeg må foreslå noget, ville det være at du kunne overveje at tage på efterskole. 🙂 Selvom tanken måske er lidt skræmmende, især når man har autisme, så møder man rigtig mange super seje mennesker, nogle helt andre typer end folkeskoleelever. På en efterskole er næsten alle ‘mærkelige’ 🙂 I hver fald specielle på hver sin måde, og det er på de sejeste måder. Og der er plads til alle. For mig gjorde efterskolen at jeg fik det bedste år af mit liv, efter at have haft en træls folkeskolegang.

Snak med dine forældre om alt det der sker for dig lige nu – de vil forsøge at hjælpe dig bedste muligt er jeg sikker på. 😀

Håber du kan bruge mit svar – held og lykke du. 😉

  • Pige med infantil autisme :), Pige, 16 år

Hey
Kan godt forstå at du har det på den måde det er Irriterende hvis man ikke forstår andres jokes, jeg har selv autisme. Kan heller ikke helt forstå joke er bedre til ironi.
Du kan jo ikke gøre for at du har autisme. Det er jo ikke mærkeligt at have autisme der er rigtigt mange børn der har. Håber du får nogen venner prøv fx. Spørg dine klassekammerat om vi være sammen eller noget.

  • Pigen, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du en diagnose?

Har du svært ved at følge med i skolen? Forstår dine klassekammerater dig ikke? Har du svært ved at få venner? Har du mange konflikter eller føler du dig ensom?

At leve med en diagnose kan føles svært. Andre børn og unge fortæller, at de føler sig anderledes og har svært ved at passe ind. Det kan derfor være en stor hjælp at få talt med nogen, og få hjælp til hverdagen, så den passer til dine behov.

Klik dig videre her og få hjælp til, hvordan du kan bede om hjælp og fortælle det til din klasse. Du kan også læse andres fortællinger eller få gode råd til hverdagen og hvordan man får nye venner.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat