Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange for 9. Klasse!

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej søde:)

Først ville jeg gerne fortælle dig at du er slet ikke alene om den følelse.
Det er normalt at være nervøs når man skal starte på noget nyt specielt fordi 9. klasse virker ret skræmmende.
Jeg er lige gået ud af 9. klasse og skal på efterskole efter sommerferien.
Jeg var også bage for at starte i 9. klasse, jeg havde aldrig rigtigt haft det godt på min skole og jeg var bage for at jeg ville blive stresset.
Du skal ikke være bange, 9.klasse virker skræmmende, men det er det altså ikke.
Selvfølgelig er det noget andet end måske skal du til at tænke mere på at blive lidt klogere på dine eksamensfag, men lag vær med at stresse!
Jeg ved ikke hvordan du har det og hvor mange venner du har, men jeg ville råde dig til bare at være sammen med nogle selvom de måske ikke virker som din type. Husk at du har kun 1 år tilbage og så skal du møde nogle nye mennesker.
Bare nyd 9. klasse og hvis du er alene, så prøv at nyd det alligevel.

Hvis du er bange for eksamener, så ville jeg råde dig til at du allerede nu prøver at lave et dokument og skrive ned, hvad I har som fokuspunkt i de forskellige fag (Fx. Dansk og engelsk) Skriv især et rasumé, hvis I læser en bog eller ser en film (Det hjælper mig) Ellers så vent og se hvad det er som du skal op i og så brug din læseferie ordentligt (Hårdt arbejde betaler sig!)
Ellers så er eksamener og sidste skoledag jo i den sidste del af skoleåret, lad være med at tænke for meget over det.
Jeg syntes at det var lærerne der fik 9. klasse til at lyde virkelig hårdt, men bare gør dit bedste og tager en ting af gangen.

Lad vær med at pjække og lad vær med at tænke for meget fordi det er jo nok sidste gang at du ser dine klassekammerater. Det her år skal du tænke på dig selv, gøre dit bedste med hensyn til skolearbejde, men tag også nogle dage for dig selv, køb noget slik og brug en rar ansigtsmaske. Du skal nok klare det:)
Jeg tror på dig!

  • Anonym, Pige, 16 år

Hej pige! Jeg skal også til at gå i 9. Dog på en efterskole.
Det lyder som om, at det blandt andet er de sociale arrangementer, som du er specielt bange. Det er og var jeg også, og jeg har venner(: bl.a meldte jeg fra på en skitur som mine venner ig jeg skulle på, fordi jeg var bange for st være sammen med dem i en helt uge i streg, jeg orkede ikke et dårligt selvskab der kostede 5.000 kr hahahaah. Det jeg vil sige med brevet etruskisk st det er helt ok ikke at ville, orke eller kunne overskuge nogle af de ting man skal i 9. Du er ikke alene!

  • Pigen, Pige, 15 år

Hej med dig❤️
Nu ved jeg ikke hvordan det er at være dig. Jeg ved ikke hvordan det er at have angst, så måske vil dette brev være lidt ubrugeligt, men jeg skal prøve og se om jeg kan hjælpe.
Inden jeg skulle starte i 9. Klasse, var jeg også meget bange. Jeg var bange for at lektiemængden ville være for stor. Sådan havde jeg det også inden jeg skulle starte i 7. Klasse og 1.g.
Efter jeg startede på alle de forskellige årgange, lærte jeg at der faktisk slet ikke var noget at være bange for. Lektierne plejer som regel at være rimelig overskuelige, så det handler bare om at tage den med ro.
Det samme gælder for eksaminerne. Inden man skal til eksamen, er man altid meget nervøs, men når det er overstået, opdager man at man egentlig ikke behøvede at være nervøs.
Jeg ved ikke om du kunne bruge det, men det håber jeg❤️

  • Anonym, Pige, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat