Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skal jeg sige ja?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige, godt du skriver.
Det er meget forskelligt om man drikker til en konfirmation eller ikke – hvad har man selv lyst til?
Selvfølgelig er det en samtale man skal have med sine forældre. Men hvis DU har lyst synes jeg du skal sige ja til tilbuddet, hvis dine forældre spørger dig. Og hvis du ikke har lyst siger du bare det – og begge ting er helt okay!
Eller du selv kan spørge om det må indholde til din konfirmation.
Og så er det en god ide, som du også selv siger at du ikke vil drikke meget, men måske 1 genstand – det meget fornuftigt!
Og især hvis det også er første gang man skal smage alkohol, så er det fint lige at starte blidt ud. Og til en konfirmation er det en nem måde at starte eller smage det på.
Og hvis det er til andre fester eller arrangementer, så tænker jeg også at dine forældre har nemmere ved at sige ja til alkohol, da du har prøvet det til din konfirmation, og så har du også prøvet at drikke lidt for første gang, foran dine forældre.
Hav en god konfirmation!

  • k, Pige, 15 år

Hej

Rent sundhedsmæssigt, så ER det altså noget værre møg at begynde at drikke, og især at begynde at drikke så tidligt. Men det har du garanteret hørt om, og det er ikke det det handler om nu.

Min bøn er, at du forstår at folk kommer til at acceptere dit valg, ligegyldigt hvad det er. Det helligste i verden er, om du beslutter dig på forhånd at du gerne vil smage på en halv sommersby eller om du slet ikke vil have noget. Der er ikke nogen der forventer at du gør eller synes du bør prøve at drikke. Jeg har sagt nej masser af gange, og folk har ikke tænkt mærkeligt om det.

Hvis du kan lade være med at drikke, eller udskyde det et år eller to, så bør du virkelig gøre det. Men hvis du absolut vil drikke, så beslut dig på forhånd, så du ikke skal være bange for at blive presset. Hvis nogen blander sig (hvilket man aldrig skal gøre), så siger du bare hvad du allerede har besluttet.

Held og lykke:))

  • M, Dreng, 21 år

Hej pige på 14. Jeg blev selv tilbudt at smage på alkoholen-altså vin og velkomstdrinks og det er helt op til dig at svarer. Jeg er også siden blevet tilbudt alkohol når resten af min familie har fået noget, men jeg takker oftest nej. Jeg er ikke begyndt at feste endu men det kommer nok her til sommer og der vil jeg gerne drikke. Du skal selvfølgelig selv vælge om du gerne vil og hvis ja så bare gør det. Man skal alligevel drikke et par drinks for at blive fuld.
Håber svaret hjælper dig🫶🏻

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Drikker din mor eller far for meget? Få flere gode råd her

Det er svært at leve med en forælder, der drikker for meget. Det kan føles som om, de slet ikke er sig selv. Alkoholen kan også gøre, at du ikke føler dig tryg og du kan måske føle, at din mor eller far vælger at drikke fremfor at passe på sig selv og sin familie.

Måske har du tanker som: Jeg tror mine forældre har et alkoholmisbrug! Min mor er alkoholiker, hvad kan jeg gøre? Min far drikker i smug, hvem skal jeg sige det til? Jeg kan ikke stole på min far, for jeg ved ikke hvornår han drikker sig fuld. Når min mor er ædru elsker jeg hende, men når hun er fuld, så er hun en helt anden person.

Hvis der er alkoholproblemer i din familie, er det vigtigt, at du ikke går alene med det. Her på siden kan du finde gode råd til, hvordan du får hjælp til at tale om det – og hvem du kan tale med det om. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Stem

Forældre og alkohol

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat