Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Alkohol

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

kan virkeligt godt forstå dig. jeg har det også vildt ubehageligt med at drikke alkohol når jeg er med familien, og ja det kan være et godt og trygt sted at starte, men hvis du har nogle godt venner som du er tryg ved og har det godt med, kan det snildt være en ligeså god start. jeg startede selv på en lidt dårlig måde fordi jeg ikke havde en så tryg vennegruppe, men nu har jeg fået nogle venner som jeg er så tryg med og har det så godt med, at det bliver meget rarere at drikke alkohol. så bare vær sikker på at du er tryg med de mennesker du er samen med når du drikker. og pas på digselv<3

  • Anonym, Pige, 15 år

Hej, det er meget forståeligt at du har det sådan med alkhol. Jeg er selv snart 14 og begyndte at drikke for omkring to måneder siden. Jeg begyndte først at drikke med mine aller tætteste venner jeg føler mig tryg ved.

Jeg synes at du skal starte med at drikke sammen med dem du føler dig tryg ved, det behøver ikke nødvendigvis at være en voksen, men det skal kunne være nogen der passer på dig, hvis du går kold.

  • ELlen, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Drikker din mor eller far for meget? Få flere gode råd her

Det er svært at leve med en forælder, der drikker for meget. Det kan føles som om, de slet ikke er sig selv. Alkoholen kan også gøre, at du ikke føler dig tryg og du kan måske føle, at din mor eller far vælger at drikke fremfor at passe på sig selv og sin familie.

Måske har du tanker som: Jeg tror mine forældre har et alkoholmisbrug! Min mor er alkoholiker, hvad kan jeg gøre? Min far drikker i smug, hvem skal jeg sige det til? Jeg kan ikke stole på min far, for jeg ved ikke hvornår han drikker sig fuld. Når min mor er ædru elsker jeg hende, men når hun er fuld, så er hun en helt anden person.

Hvis der er alkoholproblemer i din familie, er det vigtigt, at du ikke går alene med det. Her på siden kan du finde gode råd til, hvordan du får hjælp til at tale om det – og hvem du kan tale med det om. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Stem

Forældre og alkohol

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat