Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Fest

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Kære pige på 15

Det er forståeligt at dine forældre er bekymret, måske er det en god ide at lave nogle argumenter til dine forældre om hvorfor du skulle få lov til at komme med. I kunne måske snakke sammen om at gå på kompromis og lave nogle grundregler, som f.eks at du ringer når du vil hjem eller giver besked om hvad der sker.

K.h nogle teenage piger, håber det hjælper <3

  • Teenage pigerne, Pige, 16 år

Jeg føler med dine forældre, de vil bare ikke had noget dårligt sker. Fester i 9klasse kan hurtigt tag en uheldigt drejning. de vil bare ikke udsætte dig for noget eller had du bliver gjort til grin eller bliver fuld og gør noget dumt. De elsker dig husk de kun gør hvad de tror er bedst for dig.

  • My Girl, Pige, 18 år

Hej ven
Det precies samme er sket for mig. Bare så du ikke føler dig alene om det:-)

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Drikker din mor eller far for meget? Få flere gode råd her

Det er svært at leve med en forælder, der drikker for meget. Det kan føles som om, de slet ikke er sig selv. Alkoholen kan også gøre, at du ikke føler dig tryg og du kan måske føle, at din mor eller far vælger at drikke fremfor at passe på sig selv og sin familie.

Måske har du tanker som: Jeg tror mine forældre har et alkoholmisbrug! Min mor er alkoholiker, hvad kan jeg gøre? Min far drikker i smug, hvem skal jeg sige det til? Jeg kan ikke stole på min far, for jeg ved ikke hvornår han drikker sig fuld. Når min mor er ædru elsker jeg hende, men når hun er fuld, så er hun en helt anden person.

Hvis der er alkoholproblemer i din familie, er det vigtigt, at du ikke går alene med det. Her på siden kan du finde gode råd til, hvordan du får hjælp til at tale om det – og hvem du kan tale med det om. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Stem

Forældre og alkohol

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat