Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Anonymitet

Hvad betyder Anonym?

Når du ringer eller skriver til BørneTelefonen, kan vi ikke se, hvem du er.

Du behøver ikke fortælle dit navn, og rådgiverne fortæller heller ikke deres navne.

Det kan ikke ses på Telefonregningen

Hvis du har ringet eller skrevet til os på 116111, vil det ikke stå på din regningsoversigt. Det betyder, at dine forældre ikke kan se, at du har været i kontakt med BørneTelefonen.

Men husk at slette din opkaldshistorik på telefonen, og slet også vores SMS samtale på din telefon, hvis du ikke vil have, at andre kan se, at du har skrevet med BørneTelefonen.

Rådgiverne har Tavshedspligt

Det betyder, at de ikke må fortælle det, du fortæller dem, til nogen udenfor BørneTelefonen.

Rådgiverne har underretningspligt

Det betyder, at hvis du fortæller noget, som gør rådgiverne bekymrede (f.eks. hvis du er udsat for vold, har selvmordstanker, eller hvis dine forældre ikke kan passe godt nok på dig, fordi de drikker for meget), så SKAL de sige det videre.

Alle voksne i Danmark har nemlig pligt til at hjælpe børn, der bliver udsat for svigt eller er i fare.

De kan selvfølgelig kun sige det videre, hvis de ved, hvem du er. Du bestemmer selv, om du er klar til at fortælle, hvem du er.

Du kan vælge at Opgive din anonymitet

BørneTelefonen hjælper rigtig mange børn, der ikke har det godt derhjemme. Det kan kræve, at man “opgiver sin anonymitet”, hvis vi skal sørge for, at der kommer hjælp.

Det vil sige, at du kan vælge at fortælle, hvem du er. På den måde kan vi fortælle til kommunen, at du har brug for hjælp (det kaldes en underretning). Så skal kommunen nemlig hjælpe dig.

Hvis du skal tale med kommunen, kan du få en bisidder fra BørneTelefonen med. Bisidderen får de voksne til at lytte til dig, og hjælper dig hvis der er noget, du ikke forstår.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat