kommunen
kommunen
afsnit 1
hvem er kommunen?
Kommunen skal hjælpe, hvis du har det svært, eller noget er svært derhjemme. Men hvem er kommunen? Og hvorfor skal de hjælpe? Det svarer Inge på i videoen.
afsnit 2
hvem taler man med?
I kommunen får du din egen rådgiver. Det er en voksen, der taler med dig om, hvordan du har det, så de kan hjælpe dig. I videoen forklarer Inge, hvor det sker og hvad I kan tale om.
afsnit 3
hvorfor blander kommunen sig?
Det står i loven, at voksne skal hjælpe, hvis et barn har det svært. Derfor skal de kontakte kommunen, hvis de er bekymrede. Det hedder en underretning. Du kan også selv bede om hjælp. Se hvordan her.
afsnit 4
Hvordan bestemmer kommunen, hvad der sker?
Kommunen skal altid tale med dig om, hvad du har brug for. De taler også med andre voksne, du kender. Hvordan det sker, kan du se her.
afsnit 5
hvad kan kommunen bestemme?
Du kan få hjælp på mange måder. Uanset hvad kommunen bestemmer, skal de altid spørge dig, hvordan du har det med det. Se hvad de kan bestemme her.
afsnit 6
hvad sker der bagefter?
Din rådgiver skal sørge for, at hjælpen sker hurtigst muligt. Rådgiveren skal også holde øje med, om hjælpen virker. Her kan du se hvordan.
Vil du haveen bisidder?
Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det hedder en bisidder.
Bisidderen kan også tage kontakt til kommunen eller Familieretshuset for dig.
Det er helt gratis at få en bisidder.
Vil du havefat i kommunen?
Du kan selv tage kontakt til kommunen på deres side for børn og unge. Den hedder DinSide.
Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen, til at kontakte kommunen for dig.