Center for voldtægtsofre

Center for Voldtægtsofre hjælper dig efter en voldtægt, et forsøg på voldtægt eller et andet seksuelt overgreb. De fleste, der bliver udsat for overgreb, søger ikke hjælp med det samme. For nogle kan der gå uger, måneder eller år, før man er klar til det, så husk, det er aldrig for sent at ringe og få hjælp.

Hvis du er i tvivl, om du har været udsat for en voldtægt, så kan du også få hjælp.

Du kan ringe anonymt og gratis, hvis du eller en, du kender, har været udsat for et overgreb. Der er åbent hele døgnet og det er en af centrets sygeplejersker, der tager telefonen og hjælper dig ud fra dine behov.

I landets mange centre kan du få hjælp af både psykologer, sygeplejersker, læger og socialrådgivere. Du må meget gerne tage en ven eller en pårørende med i centret.

Hvis du vil anmelde en voldtægt, kan du også få hjælp til det, men det behøver du ikke for at få hjælp i centeret. Læs mere om, hvordan du kan få hjælp her.

Læs mere om, hvordan du kan hjælpe som pårørende her

 

Det kan være rigtigt svært at søge hjælp efter et overgreb. Men det er vigtigt at få den rette hjælp efter en voldtægt eller et seksuelt overgreb b.la. fordi:

  • Du mindsker risikoen for, at voldtægten får negative konsekvenser for dit liv
  • Du får støtte og rådgivning af specialuddannet personale
  • Du kan få hjælp af en sygeplejerske og læge samt samtaler med psykolog og socialrådgiver
  • Du behøver ikke anmelde overgrebet til politiet
  • Tilbuddet er gratis

 

Kontakt

Telefon: 78463543 (døgnåbent)

Email: aarhus.cfv@rm.dk

https://www.voldtaegt.dk/

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat