Familie

Er Du Okay er en hjemmeside til dig, der er pårørende til fysisk eller psykisk syge forældre eller søskende. Ved at udfylde en test, se små filmklip med andre unge, der er i samme situation som dig, kan du få støtte og en gode råd.

Du kan også få svar på, hvilken hjælp og støtte, der fremover er den rigtige for dig.

Det kan være svært at være i familie med en indsat. Man føler sig måske alene, og kan fuld af uvished, bekymring og modsatrettede følelser. Har du brug for få råd, vejledning eller måske bare et øre, der lytter i en svær tid, så kan både voksne og børn ringe til Pårørendelinjen og tale med en socialrådgiver fra kriminalforsorgen.

Man kan være anonym, hvis man foretrækker det.

Er du blevet gravid og er i tvivl om fx abort? Har du det svært efter en abort? Føler du dig udfordret som ung forælder? Eller har du brug for at kende dine rettigheder som nybagt far eller mor?

Mødrehjælpens rådgivning hjælper gravide og forældre med støtte og rådgivning – anonymt og gratis.

Du kan ringe – se her, eller du kan chatte – se her

Du er også velkommen til at møde op til en samtale i et af rådgivningshusene

Uanset rådgivningsform garanteres fortrolighed.

Du kan læse mere om graviditet her – og du kan læse mere om abort her.

Hvad skal jeg lave, når jeg besøger min mor i et fængsel? Hvordan fortæller jeg min far, at jeg er skuffet over ham? Hvad skal jeg sige til mine venner?

SAVN Ungdom er en anonym rådgivning for dig, som er ung og i familie med en indsat. Her kan du vende dine tanker og bekymringer med en familierådgiver. Intet problem er for stort eller for småt.

Du kan ringe eller skrive til brevkassen.

Du kan også deltage gratis i SAVNs weekendophold, hvor du både kan få rådgivning og støtte og har mulighed for for at dele din sorg, angst, frustrationer og savn med andre unge i samme situation.

Hvis din far, mor eller en anden i din familie har været eller skal udsendes i krig, kan det være rigtigt rart og meningsfuldt at mødes med andre, som er i samme situation. Det kan gøre, at følelsen af at være alene bliver mindre, og det kan gøre det nemmere at forstå ens egne tanker og bekymringer.

Veterancenteret tilbyder samtalegrupper med andre unge, som sættes i gang af børnerådgivere og psykologer eller socialrådgivere. Læs mere om tilbuddet og få en samtale med en rådgiver nær dig.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat