Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vær sød at læse

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 13 år!

Tusind tak for dit brev og dine gode råd! Hvor er det dejligt at læse sådan et positivt brev om, hvor godt du har fået det, og hvor mange venner du har nu. Det er virkelig godt kæmpet!

Det kan være rigtig svært, at forandre sig og finde en ny måde at være sammen med andre mennesker på – særligt hvis man går i den samme klasse, og med de samme mennesker. Der kan rollerne let blive lidt fastlåste, så én har rollen som den seje, en anden den søde, pæne, voldelige, frække, klovnen osv. Mange kan sikkert genkende, at man kan blive rigtig træt, at den rolle man har – det kan også være den rolle man har i sin familie eller andre steder – og bare gerne vil være ’en anden’ eller vise en anden side af sig selv.

Som sagt, kan det være rigtig svært og tage lang tid, før ens klassekammerater eller andre, finder ud af, at man faktisk også kan være på en anden måde, end den de hidtil har set, og at man fx ønsker at være fed at være sammen med. Det er virkelig sejt, at du har fundet en anden måde end den voldelige, at være sammen med andre på, og at du har oplevet, hvordan man kan få venner, ved at være vedholdende og kæmpe for det. Som du skriver, kan det være rigtig hårdt, hvis man føler, at man hele tiden er den, der skal spørge de andre, om de vil være sammen eller den, der altid skal ringe eller skrive for at lave en aftale. Men det er også den måde, man kan få venner på, og vise andre, at man rigtig gerne vil være sammen med dem. Så selv om det kan være hårdt, er det også det hele værd, når man ender med at have masser af venner!

Jeg håber og tror, at der er mange, der vil få glæde af dine gode råd.

Mange kærlige hilsner BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat