Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad skal man lave med venner?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej du,

Det er fantastisk, at du åbner op og deler dine tanker om at finde nye måder at være sammen med venner på, især når livet begynder at tage nye drejninger. Det er noget, vi alle oplever på et eller andet tidspunkt, og det er helt forståeligt, at det kan føles svært at mødes uden en specifik plan eller et formål.

Først og fremmest vil jeg gerne understrege, at der absolut ikke er noget galt i at mødes med et formål.

Mange mennesker gør det, uanset om det er at gå i biografen, besøge en café eller hvad I nu måtte have lyst til eller tilfælles. Det kan være en rar måde at lære hinanden at kende og hygge sig sammen, fordi man ligesom har noget at tage sig til imens.

Du skriver, at du lidt har glemt, hvordan man “bare er sammen” og du har svært ved at mødes uden et formål. Samtidig kan jeg fornemme, at du gerne vil “lære” det igen.

Jeg tror også, det er vigtigt at erkende, at det er helt normalt at føle sig nervøs over den potentielle akavede stilhed.

Mange mennesker oplever den følelse. Jo flere gode aftaler og minder, man skaber sammen, jo mere kan det måske hjælpe med at reducere den frygt.

Derfor handler det måske også om at tage det en aftale ad gangen og gradvist opdage, at frygten forsvinder lidt efter lidt.

Hold det simpelt

Mit råd til dig ville være at flytte ‘formålet’ hjem til dig selv eller dine venner og holde det simpelt, for eksempel ved at spise pizza sammen eller se en film.

Når aktiviteten er overstået, er I allerede sammen, og I kan begynde at snakke sammen om noget, I har tilfælles eller måske bare om det I lige har lavet. Du skriver, at du har spillet før, så det kunne være noget, I har til fælles og kunne tale om måske?

På den måde har I et tidsrum, hvor I “bare er sammen”, og måske fører det til en ny aktivitet eller en hyggelig samtale.

Husk, at der ikke er nogen “rigtig” måde at være sammen på, og det kan indebære at gå fra den ene aktivitet til den næste, for eksempel at spille, snakke, se film og spise sammen.

Nogle gange kan det at snakke og lære hinanden at kende være en aktivitet i sig selv, og når I først har fundet noget, I har tilfælles, kan tiden flyve af sted.

Jeg forstår godt, at du er bekymret for den “akavede situation, hvor I bare kigger på hinanden”, men husk, at det er op til alle at fylde stilheden, og det kan være med næsten hvad som helst. Bare et simpelt spørgsmål som “Hvad har du lyst til at lave?” kan løse det.

Øvelse gør mester

Efter I har mødtes et par gange med et simpelt formål, kan det være, at I har haft så mange oplevelser med “bare at være sammen”, at I ikke længere behøver en grund til at mødes, men bare kan nyde hinandens selskab.

Til slut er det også vigtigt for mig at sige, at det altså er helt okay, hvis det fortsat føles bedre at have nogle aktiviteter og et formål når I mødes. Venskaber er forskellige – og nogle venner er eventyrvenner, som man altid oplever aktiviteter med. På den måde får man nemlig mulighed for at opleve ting, som man måske ellers aldrig ville have fået chancen for at opleve.

Jeg håber, at mit svar kan være til hjælp for dig. Jeg synes, det er virkelig godt, at du udfordrer dig selv til at finde nye venner, når tingene ændrer sig.

Husk på, at dem, du har nu, gerne vil dig, så hvis du er åben og siger, at du gerne vil hænge ud med dem, selvom du ikke helt ved, hvad I skal lave, så har de nok nogle idéer.

Jeg håber du kunne bruge mine tanker og råd til noget. Du er selvfølgelig altid velkommen til at skrive igen eller til at ringe ind til BørneTelefonen på 116111, hvis du har brug for at snakke om det. Vi sidder altid klar til at lytte og hjælpe.

Jeg ønsker dig al muligt held og lykke med det hele.

Hilsen BørneTelefonen.

 

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat