Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensom dreng mangler venner

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 14 år

Tak for dit brev, hvor du fortæller, at du tit føler dig ensom og gerne vil have flere venner.

Jeg vil starte med at fortælle, at jeg synes det er rigtig flot og modigt af dig, at du tør fortælle om, at du er ensom. Jeg ved, at der er rigtig mange børn og unge, som føler på samme måde, men som synes det er rigtig svært at skulle fortælle andre om.

Du fortæller, at du har to rigtig gode venner. Jeg tænker, om der er en mulighed for, at du kan få nogle flere venner igennem dem..? Tit er det jo sådan, at man møder nye venner gennem et eller andet, det kan for eksempel være gennem nogen, man allerede er venner med, eller gennem en fritidsaktivitet. Så hvis nu dine to venner har nogle andre gode venner, kan du jo prøve at spørge dem, om du må komme med en dag de skal være sammen, og så på den måde lære nogle nye mennesker at kende, som måske på sigt kan blive dine venner.

Du fortæller også, at du har andre interesser end dem, du går i klasse med. Hvad er det for nogle interesser, du har..? Er der ikke en mulighed for, at du måske kan få nogle venner derigennem..? Hvis du nu for eksempel spiller fodbold i din fritid, kunne du jo prøve at spørge nogle af dem, du spiller sammen med, om de vil med hjem til dig og se en fodboldkamp en dag, eller på en eller anden måde foreslå at I kunne lave noget sammen, som går lidt ud over det, I ellers er fælles om. Hvad tænker du om den idé?

Hvis du har lyst, er du også altid velkommen til at ringe ind til BørneTelefonen på 116 111 og snakke med en af de søde rådgivere. Det kan være, at de har andre forslag til, hvordan du kan gribe situationen an.

De bedste hilsner

BørneBrevkassen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat