Brev

Afhængig af at sende nøgenbilleder

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år

Hvor er det bare godt, at du skriver herind til os – godt gået, det er sejt!

Det er rigtig fint, at du er begyndt at åbne op omkring din adfærd, det tror jeg er første skridt på vejen mod, at forstå hvorfor du gør det, du gør, og om der er nogle ting du kan gøre anderledes.

Du skriver, at du sender nøgenbillederne for at blive bekræftet i at ‘din krop er god nok, som den er’. Det synes jeg, er en rigtig god observation. Jeg forstår godt, at det er rart at få komplimenter om sin krop, men du kan måske tænke lidt videre over, hvorfor du har brug for den bekræftelse du får gennem nøgenbillederne.

Det kan være, at du skal forsøge at styrke dit selvværd ved fx at skrive nogle ting ned, som du kan lide ved dig selv. Så du ikke i lige så høj grad er afhængig af bekræftelsen udefra. Jeg får det måske til at lyde nemt, men det ved jeg godt at det ikke er. Du kunne måske have et ritual omkring det, så du fx gør det lige inden du skal sove hver aften. Hvad tænker du mon om det?

Mange unge, men også voksne slås med lavt selvværd. Det er noget man selv kan arbejde med, da selvværd til dels kommer indefra. Det er tager tid og tålmodighed, at styrke sit selvværd, men det kan godt lade sig gøre! Vær god ved dig selv og forkæl dig selv.

Du kan jo selvfølgelig godt tage den bekræftelse, du har fået af drengene med dig, men nu har du jo hørt, at de synes, at du er flot. Og dog lyder det som om, at du stadig ikke er helt tilfreds. Du må kigge indad og tænke over, om det er det du vil bruge din tid på. Tænk over, om drenge du ikke engang rigtig kender eller føler noget for, skal have så afgørende betydning for dit selvværd.

Jeg synes det er ærgerligt, at du skal bruge så mange kræfter på det. Husk på, at din krop er meget mere end bare det folk ser på et billede. Din krop er dig. Din krop kan så meget mere, end bare at være flot.

Jeg håber, at jeg med mit svar har sat nogle tanker i gang, og at du vil overveje det en ekstra gang inden du vælger at sende et nøgenbillede til en, du ikke føler noget for. Du kan jo også gemme dem til én, du virkelig holder af. Så betyder den bekræftelse du får tilbage måske også mere for dig. Og så er dit behov for bekræftelse måske ikke lige så stort.

Du kan også helt droppe at sende nøgenbilleder og fokusere på, at bruge tid på det, der gør dig glad (og ikke bare noget hvor du bliver bekræftet i at du har en flot krop – du er så meget mere end det). Del din tid og dit liv med nogen du holder af, det tror jeg på vil gøre dig meget mere glad end, at en du ikke er interesseret i skriver “wauw” til et nøgenbillede af dig. Det kræver øvelse at afvænne sig fra at dele nudes, og man kan komme til at føle, at man mangler sin dosis af “wauw”. Derfor er det godt at være forberedt på, at man skal fylde noget andet på, så du hjælpe dig selv med at bruge tid på andet en nudes.

Skriv en liste med ting du kan gøre i stedet, hvad du hellere vil bruge din tid på, så du ved, hvad du kan gøre istedet, når trangen til at dele nudes dukker på.

Ring eller skriv til os på 116 111, hvis du har andre spørgsmål, eller har brug for at tale mere om det.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

sociale medier

Sociale medier fylder meget i vores hverdag. Det er her hvor vi chatter, ringer, sender billeder og liker hinandens ting.

Er der noget, der gør dig usikker eller bekymret? Går du meget op i likes? Eller er dine private billeder blevet delt?

Prøv guiden her på siden og få hjælp trin for trin. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, prøve afstemningen eller se film om billeddeling.

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat