Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skoleskift

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 11- årige pige.

Jeg kan godt forstå at det fylder meget for dig at skulle skifte skole!

Det er ofte en stor beslutning, som ikke er nem at tage – både hvis man er ked af sin klasse, skal flytte til en anden by eller hvad grunden nu er. Det hører vi ofte om her på BørneTelefonen.

Du skriver ikke hvad grunden er – er det noget dine forældre har bestemt? Eller er det fordi i skal flytte langt væk?

Du skriver at der er lang tid til du skal skifte skole. Kan det mon også bruges til noget godt? Du har tid til måske at besøge den nye skole. Du kan nå at lave nogle aftaler med dine gode venner om stadig at ses eller ringe/skrive sammen. Og sidst, men ikke mindst, har du stadig tid til at hygge dig med dine venner.

Jeg kan godt forstå, at du er opmærksom på, hvad andre, der har forladt klassen/skolen siger om de nye steder.

Men der kan være mange grunde til at de ikke er faldet til.

Det behøver slet ikke at blive sådan for dig.

Du lyder som en pige, der tænker over tingene og har gode venskaber. Det vil nok lette dig, når du skal finde dig tilrette i din nye klasse.

Det er da virkelig sejt, at du har en veninde B, helt fra børnehaven. Det venskab kan I forhåbentlig blive ved at have – selvom det bliver på en anderledes måde, når I ikke ses hver dag.

Jeg kan godt forstå, at du bliver ked af det, når din mor bliver sur på dig.

Selvom det er svært, vil det nok være en god ide, at få talt med hende – når I ikke er sure eller kede af det – om hvordan du har det.

Måske kan I lave hente-aftaler, så du har tid til vennerne og hun ikke skal vente forgæves.

I det hele taget er det nok en god ide, at få talt med dine forældre om at du er ked af og utryg ved at skulle skifte skole.

De kan lettere hjælpe dig til at finde de positive ting ved skoleskiftet, hvis de ved hvad du går og tænker på.

Som sagt får vi en del breve om skoleskift fra andre børn – og heldigvis er der mange, som bliver rigtig glade i deres nye klasse!

Har du brug for at tale med en fra BørneTelefonen, så er du velkommen til at ringe på 116111 – der sidder en sød voksen, som gerne vil tale med dig og forsøge at hjælpe.

Jeg håber at skoleskiftet går godt og at du indtil da får overskud til at hygge dig med dine venner.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

 

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift fungerer.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat