Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ny skole efter sommerferie

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige i 9. klasse

Hvor er det godt du skriver ind til Børnetelefonen. Nogle gange kan man føle sig helt alene med sine tanker og så er det vigtigt at dele dem med nogen som du gør nu.

Det er helt naturligt at blive nervøs ved et skoleskifte. Du siger farvel til det, du kender gennem hele din skoletid og siger goddag til en masse nyt og ukendt. Det må gerne give lidt nervøse sommerfugle i maven, men det skal helst ikke være, så du vil græde dig ihjel.

Du skriver at du har social angst og generelt ikke nogen venner, så jeg får en fornemmelse af, at du synes det er svært at have kontakt med andre på din andre. Kan det være en ide at snakke med din lærer eller måske dine forældre eller andre voksne om dine tanker. Hvem kunne mon det være?

Måske den person kan hjælpe dig med at finde ud af, om der er nogen du kender på den nye skole? I kan for eksempel sammen tage kontakt til din nye skole og spørge om der er nogen fra dit lokalområde, som skal gå på skolen. Hvis der er det, kan du måske få kontakt til nogen her i sommerferien. I kan sms’e lidt med hinanden og lærer hinanden at kende før i starter i skole. Måske sidder der andre elever, som har det lige som dig.

Der er flere byer som har lokale facebookgrupper. Det kan også være en mulighed at lave et opslag der. Du kan fx skrive “Hej med jer. Er der nogen her som skal gå i 10. klasse på X skolen? Jeg er ny elev og vil gerne lærer nogen at kende før skolestart. Så hvis du har lyst til at skrive lidt sammen online i sommerferien, så skriv en privat besked til mig” Du kan måske også få en til at skrive på dine vegne, hvis du ikke lige selv har mod på det. Du kan  eventuelt se i de grupper, om andre har lavet lignende opslag og svare på dem.

Du er i hvert fald super god til at tage kontakt på skrift, for det har du gjort her til Børnetelefonen og den styrke kan du bruge i forhold til skoleskifte.

Tænk hvis du får kontakt til en som gør det nemmere at starte og tænk hvis det kunne udvikle sig til et venskab mellem jer. Måske vil det kunne få nervøsiteten til at falde lidt til ro hos dig.

Jeg sender dig al mulig held og lykke med dit skoleskifte og ønsker dig alt det bedste. Skriv endelig igen, hvis du har brug for det.

Kærlig hilsen

Børnetelefonen.

 

 

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift fungerer.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat