Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Trekant-skal jeg snakke med en voksen?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år,

Mange tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at du føler, du har brug for at tale med en voksen. Hvor er det godt tænkt at skrive herind, nu du er lidt i tvivl om, hvem du skal snakke med.

Det lyder som om, at det har været en ret voldsom oplevelse. Selvom du måske har følt dig klar til at have sex med drengen fra festen, lyder det som om, at det alligevel gik lidt hurtigt, da han kom med en ven – og de så pludselig var to.

Når man er lidt fuld eller påvirket af alkohol, svækkes ens dømmekraft. Til en fest kan noget virke sjovt og spændende, men når man er gået i gang med det, eller når man tænker over det bagefter, ville man måske ønske, at man ikke havde gjort det. Måske har du det lidt på den måde?

Man kan føle sig meget usikker og sårbar, når man har sex første gang, fordi oplevelsen er helt ny. Der er mange ting, man ikke har prøvet før. Og når der så er to fyre, som også er lidt ældre, kan det hele pludselig blive meget overvældende og grænseoverskridende. Måske har man godt kunne mærke undervejs, at det ikke var rart – og at man alligevel ikke havde lyst, men det kan godt være svært at sige højt, når man er midt i det. Havde du det sådan?

Jeg synes, det er stærkt af dig, at du allerede har talt med dine veninder om det! Men jeg kan godt forstå, du også har brug for at tale med en voksen om det.
Du skriver, at du og din mor har et tæt forhold, og at du på den ene side har lyst til at tale med hende, men på den anden side er du også lidt i tvivl. Jeg forstår godt din tvivl, for lige nu har du nok ikke brug for, at nogen dømmer dig eller taler om, hvad du burde gøre, burde vide osv. Så måske kunne en snak med din mor starte med, at du siger til hende: "Jeg er kommet til at gøre noget, jeg fortryder. Jeg tror, jeg kender din holdning til det, men jeg har virkelig brug for, at du lytter åbent til mig og støtter mig her. For jeg har brug for at tale med dig om det. Kan vi aftale det?". Det vil jo vise din mor, at du har tillid til hende, og så ved hun på forhånd, at du har brug for, at hun lige "bider sig lidt i tungen", hvis hun får lyst til at sige "jamen vi har jo talt om..."

Hvis du har lyst til det, er du meget velkommen til at ringe til os først. Vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde ud af, hvordan du kan starte samtalen med din mor (hvis det er hende, du vælger at tale med). Og vi vil gerne tale med dig om, hvad du har brug for at få sagt og talt om.

De bedste hilsner og tanker

BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat