Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sex fantasier

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Mange tak for dit brev!

Det er med garanti helt normalt at have sexfantasier, som du også så fint kommer ind på i dit brev. Og det er også helt normalt at fantasere om nogen, man slet ikke er interesseret i som fx din lærer. Der er derfor absolut ingenting galt med dig.

Jeg kan godt forstå, at du gerne vil være fri for disse tanker, og jeg tænker, at det nok kommer til at løse sig selv, så snart du får sommerferie. Jeg tænker også, at grunden, til at dine sexfantasier opstår omkring din lærer, måske netop er, at sommerferien er lige om hjørnet, og at du distraheres i timerne og lader tankerne flyde væk fra undervisningen og hen i noget andet, der præger din alder som fx sex og seksualitet? Og så kommer du måske på den måde til at kombinere tingene; altså sexfantasierne med din lærer i den undervisningstime, som tankerne måske forsøger at undslippe fra. Giver det mening?

Hvis det ikke stopper, når ferien starter, så må du se, om ikke du kan finde på en strategi, der kan hjælpe dig til at aflede tankerne, når denne lærer dukker op i dine tanker. Byt ham for eksempel ud med en fiktiv person eller med en skuespiller eller sanger eller en anden dreng eller mand, som du godt kan lide, og som du kan holde ud at fantasere om. Hvad tænker du mon om den idé?

Jeg håber, at det løser sig af sig selv, eller at du kan bruge mit råd, hvis det fortsætter.

Held og lykke med det og rigtig god sommerferie!

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat