Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Pædofilisme over nettet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære anonym.

Du er desværre ikke den eneste, der har gjort noget på nettet, som du fortryder. Det er så nemt at blive grebet af stemningen og komme til at dele billeder. Og som du selv skriver, så fik han dig til at føle dig speciel. På den måde begyndte du at stole på ham. 

Alle mennesker kan lide at føle sig speciel – og hvis vi begynder at få følelser for andre, så bliver vi mindre forsigtige. Vi stoler på den anden. Problemet er bare, at man ikke kan se hinanden, når man blot skriver sammen. Man kan “gemme sig” bag skærmen, ligesom han gjorde over for dig. På den måde har han kunnet udnytte dig, og få dig til at gøre ting, du normalt ikke ville gøre. Det er ikke i orden. Han burde skamme sig og ikke dig. Du har ikke gjort noget forkert.
 
Jeg kan godt forstå, at du ser på ham som en pædofil. Han har indrømmet over for dig, at han lokker unge piger (nogle er yngre end dig!) til at sende nøgenbilleder af dem selv. Det er meget ulovligt. Faktisk er det noget, du kan anmelde til politiet. De er interesseret i at stoppe dem, der udnytter børn og unge på internettet. På den måde kan du være med til at hjælpe andre, så de ikke oplever det samme som dig.
 
Jeg bliver nysgerrig på, om du mon har tænkt på at have kontakt til manden igen? Jeg tænker nemlig, at det bedste ville være, hvis du kunne blokerer ham fuldstændig, så han ikke kan kontakte dig. 

Dernæst er det meget vigtigt, at du får fortalt dine forældre om, hvad der er sket. Selvom du ikke kan få dig selv til det, så er det vigtigt. Dine forældre vil kunne støtte og trøste dig og hjælpe dig med at anmelde ham til politiet. 

Dine forældre vil nok spørge, hvorfor du sendte billederne. Jeg synes, du skal være ærlig og fortælle, at du synes, det var dejligt at føle dig speciel. Og så var det sikkert også lidt spændende for dig? Det er meget almindeligt som ung at prøve grænser af. Det er en måde at lærer sig selv og sine grænser at kende. Derfor kommer de fleste unge til at gøre noget, som de fortryder. Dine forældre kan sikkert godt huske, at de som unge gjorde noget, som de fortrød. 

Fortæl også dine forældre, at oplevelsen har gjort dig klogere. Nu ved du, at du skal stole på din mavefornemmelse og ikke sende nøgenbilleder igen. Det er en vigtig erfaring for dig, for så passer du på dig selv og dine grænser!

Jeg synes, du sammen med dine forældre skal læse folderen ”Har du været nøgen på nettet?”. Du finder den i boksen her i svaret. Husk også at gemme de beskeder, manden har sendt. Dem kan du bruge som bevis til politiet. 

 

Hvis du synes det er svært at tale med dine forældre, så vis dem dit brev og mit svar. Hvis det stadig er helt umuligt for dig at få talt med dem, så tal med din lærer eller en anden voksen. For du skal ikke gå alene med det her. 

Jeg sender dig en masse opmuntrende tanker og krydsede fingre.

Knus og kram fra

BørneTelefonen

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat