Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

fået finger uden at vide det..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år,

Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at du sidder tilbage med en forvirret og ubehagelig følelse i kroppen, så det er godt du skriver herind, så vi lige kan få vendt situationen.

Du skriver, at du ikke kan huske det er sket og at I ikke har været fulde. Min umiddelbare tanke er derfor, at det højt sandsynligt aldrig er sket. Jeg kan selvfølgelig ikke vide det med sikkerhed, men jeg er ret så sikker på, at du ville have kunnet mærke hvis du havde fået finger – især hvis du ikke har været tændt. Det kan nemlig godt gøre ondt at få finger, hvis man ikke er tændt og derfor ikke er våd!

Nu skriver du ikke, hvor gammel din ex-flirt er, men er han på din alder, gætter jeg på, at han måske siger det, fordi det er lidt “sejt” for nogle drenge at fortælle om deres seksuelle erobringer. I den alder handler det for nogle om at være på og kunne fortælle, at man har givet en finger, haft sex eller lign., og han vil sikkert nødigt være en, der ikke kan snakke med om det.

Samtidig fortæller du, at han før har talt om det her med at give finger, men uden at det var i forhold til dig. Det gør mig egentlig endnu mere sikker på, at det godt kan være noget, som han opdigter.

Du skriver, at du før har grædt over det og prøvet at undgå ham, men samtidig skriver du, at han er din bedste ven nu. Derfor tænker jeg også, at I stedet for at undgå ham, kunne det nok være godt at få konfronteret ham og spurgt, hvorfor han gjorde det, hvis du ikke var med på den? I så fald er der jo faktisk tale om et overgreb, og så det er ikke smart for ham at gå og “prale med”. Måske kan du også fortælle ham, hvor påvirket du egentlig er af det, og at det for dig ikke er sket. Måske skal du endda fortælle ham, at du ikke vil have han går og siger det mere så I kan få lukket for den? Det kan jo også være, at han indrømmer, at det i virkeligheden ikke er sket.

Jeg håber, at det måske vil hjælpe at konfrontere ham, så du kan få lettet hjertet og få ro på tanker omkring det.

Har du brug for at snakke mere om det, eller måske fortælle hvordan det er gået efter din snak med ham, så er du altid velkommen til at kontakte os på SMS, chat eller tlf. 116 111.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat