Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvorfor er jeg så Hjetevarm?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære D på 17 år.

Tusind tak fordi du en klog ung mand deler din livshistorie med mig.

Det er en gave, at kunne dele frustrationer med andre. De kan komme til at køre rundt i hovedet som en strøm af tanker, der måske ikke umiddelbart giver mening.

Ved at sætte ord på hvad du tænker og føler giver du dig selv muligheden for, at blive klogere på alle de oplevelser du har haft i dit liv.

En klog mand har sagt følelser er ægte men ikke altid sande.

Vi mennesker kan opleve at vi ikke dur til noget og ikke er noget værd. Det er ikke heldigvis ikke sandt. Aldrig og altid er to ord, som på forunderligvis vil møve sig ind i mange menneskers tanker.

Du har jo mediteret.  Et mantra indeholder for mange voksne og unge ordene: Jeg er værdifuld, jeg kan og vil. Herefter tilføjer de fleste enkelte ord om hvad de kan og vil. Måske har du allerede et godt mantra.

Mange unge reflekterer i din alder over deres liv op gennem barndommen og den tidlige ungdom. Det er en vej i livet og du har i et yderst velformuleret brev lavet denne refleksion.

Jeg vælger, at starte med din pointer ,som du har formuleret meget tydeligt. De viser mig hvor stærk du er som menneske. Du ved præcist, hvad du ønsker at ændre i dit liv i en alder af 17 år. Nogle bliver over 50 år før de når dertil.

Du har tidligere i dit liv fundet løsninger. På efterskolen fik du gode venner og lærte, at du kan føle dig glad og stærk i den ensomhed du kan føle.  Du tog beslutningen om at spise sundere, træne og meditere. Imponerende viljestyrke som du har brugt og fortsat kan bruge.

Mange unge skriver til os om starten på gymnasiet. De oplever pludseligt, at skolegangen er sværere. De beskriver hvordan det kan føles udfordrende, at finde nye venner. Nogle vælger at se på fælles faglige interesser og hvad de andre bruger fritiden på. Jeg kender mange voksne, som starter med en ny kollega og beder denne om hjælp til en svær opgave. Vi er sociale væsener og det er en essentiel egenskab i os at hjælpe andre. Når vi beder om hjælp viser vi ,at vi har brug for andre. Det gør os og dem stærke sammen.

Dine lærere har ansvaret for, at du får hjælp til de faglige udfordringer du kan have.

En samtale med dem kan for nogle unge afklare  om  gymnasiet er vejen for dem. Gymnasier har studievejledere, som kan lytte og komme med ideer til den fortsatte skolegang i form af lektiehjælp og mentorordninger.

Når vi mennesker møder problemer bruger mange tre forskellige løsningsmetoder. Kæmpe, gå i stå eller kravle i skjul.

Det sker nærmest automatisk. Det er meget inspirerende, at du allerede nu er klar over at du er gået i skjul.

Du har mod og styrke. Du har haft tætte venner på efterskolen og det kan du får igen. Mon du stadig har kontakt til dem?

Du er en ung mand, som har en krop der er hormonramt. Det betyder ,at du indimellem er en dovenkrop og at det være svært at falde i søvn og stå tidligt op. Måske kan din vilje og træning hjælpe dig igen med, at vende bøtten om.

I vores liv møder vi desværre mennesker, som ser deres egne behov som de vigtigste.

Du ved allerede nu ,at du ikke vil fortsætte med at lade dig udnytte.

Du har de bedste forældre i verden og jeg overvejer om du har talt med dem om de tanker og følelser du har lige nu.

Flere vælger at vise deres brev til deres forældre eller en anden voksen, som de har tillid til.

Jeg vil slutte med at sige tusind tak, fordi du valgte at bruge din tid på et brev til os.

Du er værdifuld, du kan og ved hvad du vil.

Jeg håber mine tanker måske kan være til inspiration for din vej fremad.

De kærligste hilsner fra Børnetelefonen.

 

 

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat