Brev

Ville ikke være muslim

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Selvom man selv har en supermandsdragt på, kan man godt føle sig udenfor hvis alle andre har prinsessekjoler på.

Du lever i et demokratisk land, hvor der er religionsfrihed. Det betyder, at du selv bestemmer hvad du tror på - det er din rettighed.

Når det er sagt har dine forældre ansvaret for dig indtil du er 18 år. Det er dine forældre, der indtil du er 18 år, har ret til at bestemme om du må blive konfirmeret eller ej. Begge dine forældre skal være enige om at du skal døbes og konfirmeres. 

Når jeg læser dit brev lyder det til at dine forældre ikke dyrker troen. Derfor tænker jeg, at det ville være en idé at tale med dem om din mulighed for at komme med til dine venners konfirmation og andre ting du rigtig gerne vil. Du behøver jo ikke spise svinekød eller andre ting, som dine forældre ikke synes er ok.

Det er nok klogt at vente med at tale med dem om at du godt vil være kristen. Der er jo en del år til du bliver 18 år og selv kan bestemme om du aktivt vil være en del af den danske folkekirke.

Hvis du får lov til at komme med til dine venners konfirmation kan du jo lære lidt mere om, hvad det vil sige at være kristen. Måske du endda kan tale med en præst om, hvordan man bliver kristen når man har været muslim. Så kan du få svar på nogle af de spørgsmål der fylder hos dig. En præst kan også tale med dine forældre, hvis det er svært for dig selv at tale med dine forældre.

Når alt det er sagt vil jeg slutte af med at sige, at du som menneske har ret til at tænke, føle, sige og mene hvad du vil. Det er noget af det vigtigste i et demokratisk samfund.

Jeg håber du kan se lidt bort fra din egen supermandsdragt og stadig føle dig som en del af prinsessefællesskabet. Sagt med andre ord, selvom man ikke har samme religion kan man godt være bedste venner - det fornemmer jeg, at du allerede er med pigerne i klassen.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

"alene" hør andres fortællinger

Hør sangeren Clara og 15-årige Tiba tale om at have en udenlandsk baggrund og føle sig anderledes.

Religion og kultur Andre der hjælper

Amal Hayat

Hjælp til unge på vej ind og ud af radikalisering
Læs mere

Dansk Flygtningehjælp – ДАНСЬКА РАДА У СПРАВАХ БІЖЕНЦІВ

Hjælp til flygtninge, indvandrere, asylansøgere og afviste asylansøgere (BEMÆRK: Særlige tilbud til ukrainere i DK) - Допомога біженцям, іммігрантам, прохачам тимчасового притулку та особам, які отримали відмову у наданні притулку (ПРИМІТКА: Спеціальна пропозиція для українців у Данії)
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat