Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ville ikke være muslim

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Selvom man selv har en supermandsdragt på, kan man godt føle sig udenfor hvis alle andre har prinsessekjoler på.

Du lever i et demokratisk land, hvor der er religionsfrihed. Det betyder, at du selv bestemmer hvad du tror på - det er din rettighed.

Når det er sagt har dine forældre ansvaret for dig indtil du er 18 år. Det er dine forældre, der indtil du er 18 år, har ret til at bestemme om du må blive konfirmeret eller ej. Begge dine forældre skal være enige om at du skal døbes og konfirmeres. 

Når jeg læser dit brev lyder det til at dine forældre ikke dyrker troen. Derfor tænker jeg, at det ville være en idé at tale med dem om din mulighed for at komme med til dine venners konfirmation og andre ting du rigtig gerne vil. Du behøver jo ikke spise svinekød eller andre ting, som dine forældre ikke synes er ok.

Det er nok klogt at vente med at tale med dem om at du godt vil være kristen. Der er jo en del år til du bliver 18 år og selv kan bestemme om du aktivt vil være en del af den danske folkekirke.

Hvis du får lov til at komme med til dine venners konfirmation kan du jo lære lidt mere om, hvad det vil sige at være kristen. Måske du endda kan tale med en præst om, hvordan man bliver kristen når man har været muslim. Så kan du få svar på nogle af de spørgsmål der fylder hos dig. En præst kan også tale med dine forældre, hvis det er svært for dig selv at tale med dine forældre.

Når alt det er sagt vil jeg slutte af med at sige, at du som menneske har ret til at tænke, føle, sige og mene hvad du vil. Det er noget af det vigtigste i et demokratisk samfund.

Jeg håber du kan se lidt bort fra din egen supermandsdragt og stadig føle dig som en del af prinsessefællesskabet. Sagt med andre ord, selvom man ikke har samme religion kan man godt være bedste venner - det fornemmer jeg, at du allerede er med pigerne i klassen.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

"alene" hør andres fortællinger

Hør sangeren Clara og 15-årige Tiba tale om at have en udenlandsk baggrund og føle sig anderledes.

Religion og kultur Andre der hjælper

Amal Hayat

Hjælp til unge på vej ind og ud af radikalisering
Læs mere

Diskriminationslinjen

Rådgivning i forbindelse med diskrimination
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat