Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Tanker

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 19

Allerførst vil jeg sige til dig, at du ikke er ved at blive skør. Man kan godt opleve en periode, hvor tanker og følelser næsten tager kontrollen fra en.

Det er almindeligt at få det sådan i en periode (eller flere) af livet – og det er ikke et tegn på, at der er ‘noget galt’ med dig.

De fleste tier stille om den slags ‘kontroltab’ eller kriser, hvor man ikke rigtig kan genkende sig selv. Derfor ved mange ikke, at det er almindeligt at opleve. Det er usandsynligt at gå gennem et liv uden at have prøvet det.

Det er en god ide, at lytte til de behov, som man mærker hos sig selv. Præcis som du nu mærker, at du har behov for at tale med nogen. Du har tænkt på psykolog, det kan godt være en god ide.

Hvis du vil tale med en psykolog, kan du starte hos din læge. Du kan tale med lægen om gratis psykologhjælp til unge: Gratis psykologhjælp – oversigt

Der findes psykologer, der har specialiseret sig i den periode af livet, som du befinder dig i. Nogle kalder dem ‘unge-psykologer’.

Du kan sagtens få gratis og anonyme samtaler flere steder. En organisation som Headspace har hjulpet mange unge. Prøv at se hvad de kan tilbyde.

Hvis du stadig ikke kan skubbe tanken fra dig om at ‘der er noget galt’ – så prøv Bedre Psykiatri Ungdom. De er dygtige og fine at tale med (lad dig ikke skræmme af navnet). Så kan du en gang få alle få aflivet dine bekymringer om, at du er ved at blive skør. De er fagpersoner og derfor profesionelle på det psykologiske/psykiatriske område.

Hvordan ved du, at dine forældre ikke vil forstå dig? Hvad har du at tabe? Det kan vel ikke udelukkes, at du måske kunne møde forståelse fra dem…men nu ved jeg jo ikke, om du normalt taler åbent og OK med dem om andre ting?

I det hele taget virker det altid godt at få talt med nogen. Det er en stærk ting at kunne være åben om følelser. Måske ville din kæreste have godt af at vide lidt om dine tanker? Så ved hun, at problemet ikke er hende?

Til sidst vil jeg sige, at nogle UU-vejleder er superskarpe til at tale om eksistentielle kriser, som rammer i uddannelsesforløbet. Har du en god uu-vejleder på dit gumnasium? Prøv at undersøge det.

Du har nu fået en række ideer som du kan prøve en eller flere af.

Hvis du ikke føler dig hjulpet –  så vend tilbage til os! Så taler vi om, hvad du så kan gøre.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat