Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Stop med at mobbe mig

Hej

jeg er en pige på 11 år

jeg er blevet mobbet siden 1klasse og jeg går i 5klasse nu

jeg bliver mobbet med at jeg er grim, dum, irriterende, passer ikke ind i klassen, osv

og græder nærmest hver dag jeg kommer hjem fra skole

håber i har nogle gode råd til hvad jeg kan gøre

Pige, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Tusind tak for dit brev. Der er ingen mennesker som skal græde hver dag! Det er slet ikke ok, at det har været sådan for dig længe. Mon der er nogen, der har spurgt dig om hvordan du har det?

Allerførst vil jeg sige, at du hverken er grim, dum, irrriterende eller noget som helst andet. Der er ikke noget galt med dig. Der er noget galt med den måde I er sammen i jeres klasse. Det skal de voksne hjælpe med bliver godt for alle i klassen. Det er lærernes ansvar, at eleverne har det godt i klassen. Forældre og børn skal også være med til at skabe en god klasse.

Når du græder hver dag, så må du være meget ked af det det meste af tiden. Mon du taler med dine forældre om hvordan du har det? Din far og mor er de nærmeste til at trøste dig, og til at finde en måde at hjælpe dig. Hvis du ikke har fortalt dem hvordan du har det, vil du så kunne sige det eller skrive det til dem - nu?

Måske har dine forældre brug for lidt viden om hvad de kan gøre for at støtte dig. Derfor har vi lavet en guide om mobning til forældre. I sender bare en sms til nummer 1220 med teksten “mobning”. Så kommer guiden på sms og det er helt gratis. 

Jeg håber, at du fortælle din far og mor om det, og I får et møde med din klasselærer. Her kan dine forældre fortælle hvad der sker for dig i din klasse. Du kan være med til mødet, hvis du gerne selv vil.

Derefter er det op til skolen, at finde ud af hvordan mobningen bliver stoppet, og hvordan din klasse kommer til at få det godt sammen.

Alle elever har ret til at føle sig sikre og have det godt, både med hinanden og sig selv. Derfor skal alle skoler lave regler for, hvordan man har det godt sammen i skolen - en anti-mobbe-plan. Det betyder, at lærerne på din skole har ansvar for at forhindre mobning og standse mobning.

Hvis du ikke synes jeg har givet dig en plan du kan bruge, så ring eller skriv til os på 116111 og snak mere med os.

Jeg håber du har mod og styrke til at få talt med dine forældre og klasselærer.

Mange kærlige tanker fra BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat