Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mobning i skolen

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Tak for dit ærlige brev. Jeg kan godt forstå, at du efter så mange år med mobning, er ved at være tyndslidt. Jeg vil gerne starte med at slå fast, at mobning aldrig er i orden, og at du ikke skal finde dig i det. Jeg ved også, at mobning kan være svært at stoppe og man har brug for hjælp fra andre, hvis det skal lykkes. Tror du mon lærerne er opmærksomme på, at mobningen foregår? Hvis de ved det, er det deres opgave at hjælpe med at få det stoppet. Mobning er nemlig ikke den enkeltes problem, men hele klassens. Det kan være rigtig vanskeligt at stoppe mobning, men det er en lige så stor del af lærerens job at sikre jeres trivsel som det er at undervise. Ved massiv og længerevarende mobning kan det være en fordel at få skolens AKT-lærer og ledelsen med ind over. Hvis du tænker at dine lærere ikke ved, hvad der foregår, vil jeg opfordre dig og dine forældre til at informere dem, så de kan hjælpe dig med at få en bedre hverdag.

Du beskriver, at du på et tidspunkt har haft en selvskadende adfærd og gået med tanker om selvmord. Når man oplever mobning eller andet ødelæggende, kan det være en måde at tackle de svære følelser. Jeg bliver dog meget glad, når jeg læser mig til at du er stoppet med at skade dig selv. Det fortæller mig, at du er fornuftig og ved at der er bedre og sundere måder at håndtere problemer.

Jeg bliver nysgerrig på om du oplever, at alle de andre elever er mod dig eller har du også kammerater i klassen? Jeg spørger, fordi jeg synes, du lyder som en sød og intelligent pige, som mange ville være glade for at være venner med. Hvis du ikke oplever at have så mange venner omkring dig nu, er jeg sikker på at en sød pige som dig får en masse nye venskaber på efterskolen.

Jeg ved at der er lang tid til at du skal på efterskole, men jeg tror, at vejen frem er at gøre opmærksom på hvordan jeres klassemiljø er og holde fast i at lærerne skal hjælpe jer med at ændre det. Derudover nævner du også selv, at det hjælper at skrive dine tanker og følelser ned. Måske skal du overveje at føre dagbog i en periode og se om det giver afløb for nogle af negative følelser.

Her til sidst har jeg lige vedhæftet et link til vores hjemmeside. Linket handler om mobning, og her kan du både læse breve fra andre unge og få gode råd.

https://bornetelefonen.dk/tema/mobning-drillerier

Jeg ønsker dig alt det bedste

Med venlig hilsen

BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat